tromaktiko: Απάντηση στο "Ως εδώ και μη παρέκει"

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στο "Ως εδώ και μη παρέκει"



Συγκρίνεις τα ασύγκριτα βάζοντας αδέσποτα και λαθρομετανάστες στο ίδιο θέμα. Το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι το γεγονός ότι είναι ανεπιθύμητοι. Κανείς μας δεν θέλει τα αδέσποτα, ούτε εγώ που ήμουν και εκείνη που έγραψε στον φίλο ή τη φίλη απο το Νέο Ψυχικό τους νόμους για την προστασία τους.
Ωστόσο αδέσποτα θα υπάρχουν πάντα όσο υπάρχουν και ασυνείδητοι που θα τα παρατήσουν επειδή επαψαν πια να είναι χαριτωμένα κουτάβια ή ναζιάρικα γατ! άκια ή επειδή κατά την γελοία γνώμη τους δεν "αξίζουν" όσο άλλα ζώα. Πώς μετράς την αξία ενος ζώου; Με ποιό κριτήριο κρατάς το ιγκουάνα και όχι το σκυλάκι που θα έδινε και τη ζωή του για να σε προστατέψει; Με την ίδια λογική (την ανύπαρκτη δηλαδή) αν για παράδειγμα σου αρέσουν οι ξανθοί και γαλανομάτες άνθρωποι, αύριο μεθαύριο θα γράψείς συγχαρητήρια επιστολή σε κάποιον που εγκατέλειψε το παιδί του επειδή γεννήθηκε με καστανα μαλλιά; Η έννοια της αξίας μετράται στις στιγμές που εχεις ζήσει με το κατοικίδιο σου και αν εξαρχής δεν ήσουν! έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη τ! ου τÏ �τε να μην το αγόραζες καθόλου. Όλα τα άλλα μου ακούγονται γελοίες δικαιολογίες ενός ανθρώπου που θέλει να μας πείσει ότι πράξεις σαν τη δολοφονία αθώων ζώων έχουν βάση και λογική υπόσταση.


Όσο για τους λαθρομετανάστες.. Τουλάχιστον η επιλογή για να έρθουν στην χώρα μας ήταν δική τους και όχι επειδή κάποιος ασυνείδητος αποφάσισε ξαφνικά ότι δεν "αξίζουν" όσο χρειάζεται για να τους κρατήσει. Και πάλι όμως είναι ψυχές που το μόνο που ζητούν είναι ένα καλύτερο αύριο, όπως και όλοι μας άλλωστε. Κι όποιος νοιάζεται έστω για να τους δώσει ένα πιάτο φαϊ σε μια κοινωνία τόσο απρόσωπη και εγωιστική αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο που ακόμα ξέρει τι θα πει να νοιάζεσαι τον συνάνθρωπο.

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να φωνάζεις για να ακουστείς. Χρειάζεται να έχεις κάτι ουσιώδες να πεις.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!