tromaktiko: Aνεύθυνο -υπεύθυνοι του βραβευμένου δήμου Αρχανών πρέπει να επιστρέψουν το βραβείο

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Aνεύθυνο -υπεύθυνοι του βραβευμένου δήμου Αρχανών πρέπει να επιστρέψουν το βραβείο



Άλλο ένα ελληνικό φαινόμενο... ο Δήμος Αρχανών στο νομό Ηρακλείου Κρήτης

Eχει βραβευθεί με ένα σωρό βραβεία
-δεύτερη θέση στην κατάταξη για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού χωριού 2000
-πρώτη θέση στην κατάταξη για την διάκριση των χωριών που παρουσίασαν ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη εξαιρετικής ποιότητας σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Αγροτική Ανάπτυξη και Αναβάθμιση Χωριών» και την Διεθνή Ένωση R.E.D (Ruralite – Environment – Development) -Ευρωπαϊκό Βραβείο 2000 αναβάθμισης χωριών με τίτλο «Δεν υπάρχει παρελθόν χωρίς μέλλον».
Το πιο αστείο είναι οτι έχει διακριθεί με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «Ελευθέριος Πλατάκης» του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει σε σχέση με την προστασία και ανάδειξη τόσο στο φυσικό όσο και στο δομημένο περιβάλλον το 2001.
Γιατί αστείο? Διότι στις περιοχές μακριά από τη έδρα του δήμου η αποκομιδή των απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια γίνεται όποτε το θυμηθούν οι υπάλληλοι καθαριότητας και ποτέ πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα. Συνήθως ο βραβευμένος με "χρυσό βραβείο Περιβάλλοντος" δήμος Αρχανών "φροντίζει" για την αποκομιδή μια φορά κάθε δέκα μέρες ή ...3 φορές το μήνα.
Το περιβάλλον λοιπόν υποφέρει στο βραβευμένο με το χρυσό βραβείο Περιβάλλοντος δήμο καθώς οι κάδοι υπερχειλίζουν από ασυνείδητους αλλά και αγανακτισμένους δημότες που αφήνουν απορρίμματα έξω από τους –πάντα γεμάτους- κάδους αφού πλέον έχουν βαρεθεί να διανύουν 4-5 χιλιόμετρα μέχρι τους κάδους γειτονικών δήμων.
(Ενα μεγάλο «Ευχαριστώ» για τους γειτονικούς δήμους που δέχονται τα απορρίμματα του, καθώς ο δήμος Αρχανων είναι πολύ απασχολημένος με το να ξεσκονίζει τα βραβεία του)
Τουλάχιστον οι ...ανεύθυνο -υπεύθυνοι του βραβευμένου δήμου Αρχανών πρέπει να επιστρέψουν το βραβείο και να δώσουν και ένα μέρος από τα δημοτικά τέλη που εισπράττουν στους γειτονικούς δήμους που δέχονται τα απορρίμματα των δημοτών του βραβευμένου δήμου.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!