tromaktiko: Απάντηση στην καταγγελία ΤΥΔΚΥ Ημαθίας

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στην καταγγελία ΤΥΔΚΥ Ημαθίας



Η Διεύθυνση του ΤΥΔΚΥ Ημαθίας εκφράζοντας την αγανάκτησή της στην καταγγελία ασφαλισμένου/νης, χωρίς μάλιστα το θάρρος της υπογραφής του/της, επισημαίνει τα εξής:
1)Για την άσκηση του ελεγκτικού έργου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη από το νόμο η πλήρης ενημέρωση του ελεγκτή ιατρού του Ταμείου, ώστε να κρίνει την αναγκαιότητα εκτέλεσης των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων. Ο ασφαλισμένος υποχρεούται σύμφωνα με τον κανονισμό να δέχεται ακόμη και την εξέταση από τους ελεγκτές ιατρούς.

2) Η τήρηση του ιατρικού απορρήτου είναι αναπόσπαστη αρχή της υπηρεσίας μας τόσο από την ελεγκτή ιατρό, όσο και από τους υπαλλήλους του Ταμείου.

3) Το γραφείο της ελεγκτή ιατρού , λόγω έλλειψης ιδιαίτερου χώρου, βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτό της αρμόδιας για την κοστολόγηση υπαλλήλου.Επιπλέον οι ασφαλισμένοι, παρά τις συνεχείς συστάσεις, ζητούν να περιμένουν εντός του γραφείου, όπου υπάρχουν θέσεις αναμονής. Στο εξής όμως, με αφορμή του περιστατικό αυτό, αποφασίσαμε η πόρτα του γραφείου να κλείνει και η ευθύνη για την ταλαιπωρία ειδικά των ηλικιωμένων που θα περιμένουν όρθιοι βαραίνει μόνο τον καταγγέλλοντα.

4)Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε πως η ελεγκτής ιατρός του Ταμείου μας ασκεί με μεγάλη συνέπεια και προσοχή το έργο της και είναι πάντα ευγενική και πρόθυμη να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους. Με δεδομένη μάλιστα την απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων το προηγούμενο διάστημα που δεν είχαμε ελεγκτή, η καθημερινή παρουσία ελεγκτή στο Ταμείο μας και η κάλυψη για πρώτη φορά όλου του νομού με μετάβαση της ελεγκτή ιατρού και όχι των ασφαλισμένων κρίνεται σωτήρια.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως η καταγγελία αυτή δε φανερώνει τίποτα άλλο παρά εμπάθεια. Γιατί ο/η "ανώνυμος" ασφαλισμένος/νη θα μπορούσε κάλλιστα να απευθυνθεί στην Προϊσταμένη του Ταμείου ή και στην ίδια την ελεγκτή ιατρό για τα τυχόν παραπονά του, αντί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, χωρίς μάλιστα το θάρρος της υπογραφής του. Αν λοιπόν έχει έστω και στο ελάχιστο το θάρρος της γνώμης του/της και για να μας αποδείξει ότι δεν κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από αυτή την πράξη, θα τον/την παρακαλούσαμε να περάσει από το Ταμείο να μας εκθέ! σει το πρόβλημά του/της.

Η Διεύθυνση του ΤΥΔΚΥ Ημαθίας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!