tromaktiko: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



Απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης!Εχτές τη νύχτα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η β βάση προσλήψεων αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών.
Η ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να παρουσιαστούν οι προσληφθέντες στην θέση τους είναι η αυριανή Πέμπτη.Βέβαια τα κενά που καλύφθηκαν είναι μόνο για την ΑΤΤΙΚΗ και μάλιστα για συγκεκριμένη περιφέρεια της ως άνω περιοχής.Το ερώτημα που τίθεται εν προκειμένω είναι το εξής:ναι μεν η πÏ! �ωτεύουσα της χώρας είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη από όλες τις περιοχές ,είναι όμως εφικτό για όλους να καταφέρουν μέσα σε μια μέρα να παρουσιαστούν εγκαίρως στην θέση τους.Είναι γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας είναι δυσεύρετες σήμερα και δη στο συγκεκριμένο επάγγελμα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας , πρέπει όμως το Υπουργείο να στριμώχνει τόσο πολύ χρονικά τους αναπληρωτές που προσλαμβάνονται ?
Επιπλέον ,αν παρατηρήσει κάποιος τις λίστες με τους προσληφθέντες θα καταλήξει σε δύο τινά όσον αφορά το κριτήριο της πρόσληψης:ή ότι προσελήφθησαν βάσει του καταλόγου όσοι δήλωσαν πρώτη επιλογή την α Ανατολικής Αττικής ή ότι κάποιες φορές κάποιος αθέμιτος παράγοντας έχει εισχωρήσει.Όπως και να έχει πάντως το θέμα είναι γεγονός ότι αυτοί που παραμένουν στις λίστες αναμένοντας τις επόμενες φάσεις των προσλήψεων δεν μπορούν να στηριχτούν πουθενά για να υπολογίζουν σε ενδεχόμενη πρόσληψη,μια και από ό,τι φαίνεται το Υπουργείο καλύπτε! ι κενά σε συγκεκριμένες περιοχές και ο αριθμός καταλόγου πλέον δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα.Επειδή πρόκειται όμως για νέους ανθρώπους που μόλις αποφοίτησαν από τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες και δεν έχουν καμιά σχετική προυπηρεσία για να γνωρίζουν πώς κινείται το σύστημα αυτό,ας προβεί το σεβαστό κατά τα άλλα Υπουργείο σε μια ανακοίνωση που θα αναφέρει πόσες φάσεις θα ακολουθήσουν και περίπου πότε και πόσα κενά θα πληρωθούν.Δεν μπορεί κανείς σήμερα δεδομένης της οικονομικής κρίσης να περιμένει κλεισμένος στο σπίτι του και να αναμέμ! ει πότε θα είναι η τυχερή του φάση ! για Î �α τρέξει να παρουσιαστεί μετά από μια μέρα στη θέση του και ως τότε να περνά ο καιρός και δέσμιος της αναμονής να μην μπορεί να προγραμματίσει στοιχειωδώς την ζωή του.Κύριοι του Υπουργείου , για εσάς είναι ωραία να μην ξέρετε τί θα σας ξημερώσει την επομένη μέρα?Σεβαστείτε λοιπόν την αγωνία τόσον νέων παιδιών και διευκολύνετε την θέση τους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!