tromaktiko: Μόνο νίκη

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μόνο νίκη



Σε μια διοργάνωση η οποία δεν αφήνει περιθώρια για υπολογισμούς, σκοπιμότητες και... επιλογές αντιπάλων, η Εθνική...

 ποδοσφαίρου ρίχνεται στη "μάχη" των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. Πρώτος αντίπαλος η Γεωργία (21:45, MEGA).
Και να λοιπόν, που η Εθνική Ελλάδας επιστρέφει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για επίσημο αγώνα, μετά από 23 μήνες. Αυτό το γήπεδο που κάποτε -μετά το θρίαμβο του 2004- επιχειρήθηκε να γίνει μόνιμη έδρα της "γαλανόλευκης", μπαίνει και πάλι στην ζωή της Εθνικής, αυτή τη φορά για να φιλοξενήσει τα όνειρα πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.



Από τις 15 Οκτώβρη του 2008 και έπειτα έχει περάσει πολύς καιρός και έχουν αλλάξει και πολλά. Τότε η Εθνική έχανε από την Ελβετία με 2-1 στο "Καραϊσκάκης" και έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τις πιθανότητες συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελικά η πρόκριση ήρθε, μέσω μπαράζ, ωστόσο η τελευταία παρουσία στο Φάληρο δε φέρνει και τις καλύτερες θύμισες, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε αυτό της ατμόσφαιρας στις κερκίδες.


Για τις επόμενες από την Ελβετία αναμετρήσεις η Εθνική μετακόμισε σε “Παγκρήτιο” και ΟΑΚΑ προκειμένου να αναζητήσει και πάλι τη "ζεστασιά" του κοινού. Αυτή που θα επιδιώξει να ξαναβρεί στη νέα προσπάθεια που ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να είναι παρούσα στην Ουκρανία και την Πολωνία το 2012.


Σε μια νέα μέρα που δεν είχαμε συνηθίσει να γίνονται αγώνες Εθνικών ομάδων (Παρασκευή), με ένα νέο προπονητή πια (Φερνάντο Σάντος) και με πολλά νέα πρόσωπα στην αποστολή η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία, η οποία έχει στον πάγκο τον Τιμούρ Κετσπάγια. Έναν προπονητή που γνωρίζει καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και ο οποίος από το συγκεκριμένο γήπεδο έχει καλές (πρόκριση με Ανόρθωση σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ) και κακές αναμνήσεις (θητεία σε Ολυμπιακό).


Το ζητούμενο βέβαια για την Εθνική ομάδα δεν είναι ο αντίπαλος καθώς το όνομα του δεν τρομάζει. Βέβαια, επειδή στο ποδόσφαιρο κανείς δεν κερδίζει στη θεωρία οι παίκτες του Σάντος πρέπει απόψε να πιστοποιούσουν ότι όσα ακούγονται, γράφονται και έγιναν αυτό το διάστημα (νίκη στη Σερβία) δεν ήταν τυχαία αλλά προέκυψαν μέσα από σκληρή, ομαδική και συστηματική δουλειά η οποία έχει ως στόχο το ομαλό πέρασμα από τις επιτυχημένες γερμανικές συνήθειες (Ρεχάγκελ) στις Πορτογαλικές (Σάντος).


Η φιλοσοφία του Φερνάντο και τα όσα ζητάει να δει στο παιχνίδι της Ελλάδας δε μπορούν να γίνουν με.. ένεση. Θέλει χρόνο και υπομονή. Κόντρα στη Γεωργία ο νέος προπονητής της Εθνικής σκέφτεται να παρατάξει μια ομάδα λίγο διαφορετική ως προς τους προσανατολισμούς, σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.


Για το νούμερο ένα ο Σηφάκης είναι το ακλόνητο φαβορί, και λόγω της εκπληκτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Στα ακραία μπακ ο Σεϊταρίδης έχει προβάδισμα έναντι του Βύντρα λόγω επιθετικών αρετών ενώ αριστερά θα παίξει ο Σπυρόπουλος. Ο “Μιλανέζος” Παπασταθόπουλος με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα συνθέσουν το κεντρικό δίδυμο της άμυνας. Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης και Σαμαράς αναμένεται να είναι οι τέσσερις του ρόμβου με τους Γκέκα και Σαλπιγγίδη να συνεργάζονται στην κορυφή της επίθεσης. Καλή αρχή...
 
 
 
Πηγή: contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!