tromaktiko: Άδωνις Γεωργιάδης - ΝΑΙ στην Ανωνυμία των blogs

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Άδωνις Γεωργιάδης - ΝΑΙ στην Ανωνυμία των blogs



Ήθελα πολύ καιρό η αλήθεια είναι να γράψω ένα άρθρο και να εγκαινιάσω μία συζήτησι για την blogoσφαιρα.Ο καθημερινός φόρτος εργασίας με απέτρεπε, νομίζω όμως ότι είναι καιρός, όσοι θέλουμε να προστατεύσουμε κάτι τόσο ωραίο όσο είναι η πλήρης ελευθερία λόγου, που αυτό το νέο μέσο προσφέρει, να μιλήσουμε για τα προβλήματα που έχει και για τους κινδύνους που παρουσιάζει...

Κατ'αρχάς να υπενθυμίσω ότι είμαι ιδεολογικά υπέρ της ανωνυμίας των blogs, όχι γιατί επικροτώ την ανωνυμία γενικώς, ίσα ίσα που η ανωνυμία είναι μία μορφή δειλίας, αλλά διότι αποδέχομαι ως μία πραγματικότητα, την ενδεχόμενη ανάγκη κάποιου να γράψη πράγματα, που διάφορα συμφέροντα δεν θα του επέτρεπαν να τα δημοσιεύση σε ένα παραδοσιακό μέσο.

Η ασφυκτική σχέσι επιχειρηματιών-δημοσιογραφίας-πολιτικής είναι που έχει στρεβλώσει την έννοια της πλήρους Ελευθερίας του Λόγου στα παραδοσιακά ΜΜΕ και ως απάντησι σε αυτήν την στρέβλωσι, έρχεται όπως το εκκρεμμές που από το ένα άκρο, πάει στο άλλο και τούμπαλιν, η ανάγκη της ανωνυμίας.

Η ανωνυμία αυτή καθαυτή έχει κινδύνους και προβλήματα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που και στην δική μου περίπτωσι είναι προφανής, αλλά φυσικά η δική μου δεν είναι παρά σταγόνα εν τω ωκεανώ, είναι η λάσπη. Εύκολα κάποιος, με οποιοδήποτε τυχαίο όνομα, π.χ. Δημήτρης Τρεχαγυρευόπουλος ή Θανάσης Ωραιόπουλος (τα ονόματα είναι τυχαία φυσικά...), μπορεί να γράψη το ο,τιδήποτε, να υβρίση, να συκοφαντήση, να μήν έχει καμμία από τις προβλεπόμενες εκ του νόμου συνέπειες για τις πράξεις του και να βρωμίζη με την παρουσία του έναν χώρο που θα μπορούσε να αποτελή τον προθάλαμο για την μεγαλύτερη επανάστασι στον δυτικό κόσμο τους τελευταίους αιώνες, το πέρασμα στην Άμεση Δημοκρατία.

Ειλικρινά πιστεύω ότι η τεχνολογία του διαδικτύου στις διάφορές της μορφές της μπορεί να αντικαταστήση την αρχαία Πνύκα και να δημιουργήση ξανά την Δημοκρατία στην αυθεντική της μορφή. Για να συμβή όμως αυτό, πρέπει να προστατεύσουμε το διαδίκτυον και την αξιοπιστία του, από τους κακοήθεις, τους εμπαθείς, τους φανατικούς και γενικά τους ανθρώπους οι οποίοι βρήκαν αυτόν τον χώρο ελευθερίας, για να βγάλουν τα εσώψυχά τους και μάλιστα άνευ συνεπειών, μια και τελικά όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την Δειλία!
Και παίρνω ορισμένα συγκεκριμένα παραδείγματα, απ' όσα έχουν δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα, ως προς το πρόσωπό μου για να καταλάβετε τί εννοώ και πόσο ζημιά κάνουν όλοι αυτοί οι τύποι.
1ον Δημοσίευσις με πηχυαίους τίτλους ότι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κερδίζουν χιλιάδες ευρώ από τις ερωτήσεις που καταθέτουν στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΛΑ.Ο.Σ. με κάθε τρόπο, (σημειωτέον ο διαχειριστής του "Ίχνος" είναι γνωστό πρόσωπο, το όνομά του το είχε αποκαλύψει παλαιότερα άλλο blog, υπήρξε στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. έως το 2006, εδιώχθη για διάφορους λόγους που δεν έχω σκοπό να αποκαλύψω δημοσίως για λόγους κοσμιότητος και ό,τι γράφει είναι προϊόν προσωπικού μίσους) και επειδή είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι οι 15 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. καταθέτουν δεκαπλάσιες ερωτήσεις από όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. μαζί, έπρεπε αυτό το θετικό να λερωθή με κάθε τρόπο. Αντί δηλαδή, όπως θα έκανε ένας καλόπιστος ερευνητής να αναρωτηθή γιατί οι βουλευτές της Ν.Δ. ενώ έχουν εκλεγεί και για αυτόν τον λόγο (ονομάζεται Κοινοβουλευτικός έλεγχος) δεν κάνουν σχεδόν τίποτα, κατηγηγορούμαστε εμείς για το ότι κάνουμε την δουλειά μας. Φυσικά μία τέτοια τόσο σοβαρή κατηγορία θα έπρεπε να συνοδεύεται από κάποιες στοιχειώδεις αποδείξεις. Τίς είδατε; Όχι! Απάντησι του blog "να αποδείξουν αυτοί ότι δεν πληρώνονται!". Δηλαδή πήγαινε να αποδείξης ότι δεν είσαι ελέφαντας. Φυσικά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ουδεμία αμοιβή για τις ερωτήσεις. Άλλωστε αν υπήρχε αμοιβή να είστε βέβαιοι ότι θα έγραφαν χιλιάδες ερωτήσεις και οι υπόλοιποι...
2ον Δημοσίευσις με τεράστιους τίτλους ότι δήθεν με χρηματοδοτούν οι εβραίοι για να προωθώ τον Δωδεκαθεϊσμό και να πω πόσα πληρώνω στα κανάλια κλπ.
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι οι κατηγορίες περί Δωδεκαθεϊσμού εναντίον μου δεν είναι καινούργιες. Τις είχε δημοσίως εκτοξεύσει εναντίον μου ο κ. Θανάσης Μυλωνόπουλος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, προ των Εκλογών του 2007. Μάλιστα είχε παρασύρει και τον τότε Πρόεδρό του, κ. Στέλιο Παπαθεμελή, ο οποίος τις είχε επαναλάβει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑLPHA με προφανή σκοπό να εμποδίσουν την εκλογή μου ως βουλευτού. Όσον αφορά το πολιτικό μέρος, οι κατηγορίες εκτιμήθηκαν από το Εκλογικό Σώμα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου όπου και εξελέγην πανηγυρικά πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Β' Αθηνών και άρα η λάσπη τους, δεν έπιασε τόπο. Όσον αφορά στο δικαστικό σκέλος της υποθέσεως υπενθυμίζω ότι εδίκασα και κατεδίκασα τον κ. Παπαθεμελή και πρωτοδίκως και εφετειακώς. Εκκρεμμεί η άσκησις Αναιρέσεως που έχει καταθέσει ο κ. Παπαθεμελής στον Άρειο Πάγο. Αν και μπορώ να εκτελέσω την εφετειακή απόφασι και ο κ. Παπαθεμελής να μου πληρώση πολλά χρήματα, εν τούτοις δεν την εκτελώ έως την λήξι της και στον Άρειο Πάγο, δίνοντας τον χρόνο στον κ. Παπαθεμελή να μου ζητήση δημοσίως συγγνώμη, σεβόμενος και την ηλικία του και τα πολλά χρόνια προσφοράς του στις μάχες για τα εθνικά μας θέματα. Θεωρώ ότι ο κ. Παπαθελής παρεσύρθη από τον κ. Μυλωνόπουλο, τον οποίο απ' ότι έμαθα επίσης έδιωξε και αυτός τελικά από το κόμμα του. Η αλήθεια είναι ότι δεν εστράφη δικαστικώς εναντίον και εναντίον του κ. Μυλωνόπουλου, διότι θεώρησα ότι απλά δεν αξίζει τον κόπο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν έχει τόση σημασία τί λένε για σένα, αλλά ποιός το λέει.
Όμως εδώ ξαφνικά διαβάζω ένα τελευταίο σενάριο που είναι εξοργιστικό. Ότι δήθεν, ο Μακαριστός Χριστόδουλος, άνθρωπος που ιδιαιτέρως αγαπούσα και με αγαπούσε, δήθεν δεν ήθελε ποτέ να με δη κλπ. Το νέο αυτό σενάριο είναι εκτός από ψευδές και ανήθικο διότι εμπλέκει έναν άνθρωπο και μάλιστα ιεράρχη που έχει φύγει από την ζωή και άρα θεωρητικά ο καθένας θα μπορούσε να πη ό,τι θέλει γι'αυτόν, χωρίς ο ίδιος να μπορή να απαντήση. Τα πραγματικά περιστατικά φυσικά είναι τελείως διαφορετικά. Ο Μακαριστός Χριστόδουλος όχι μόνον, δημοσίως, όπως π.χ. εθιμοτυπικά έκανε όταν ήμουν υποψήφιος Νομάρχης το 2006 και τις δηλώσεις του για μένα τις έπαιζα στην εκπομπή μου ή στην αίθουσα του Παρνασσού ενώπιον της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου, στην εκδήλωσι της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, με επαινούσε, αλλά και κατ'ιδίαν μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη. Στην ομάδα των Φίλων του Αρχιεπισκόπου, που τότε είχε συστήσει ο κ. Φιλοκλής Ασημάκης με είχε ο ίδιος συμπεριλάβει στους φίλους του (τρία χρόνια πριν εκλεγώ βουλευτής) και μάλιστα μου ανέθεσε και μελέτη την οποία του παρέδωσα για το πώς θα μπορούσαν να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά στις εκκλησίες. Λόγω αυτής μας της προσωπικής σχέσεως, εδέχθη να προλογίση βιβλία του εκδοτικού μου Οίκου, όπως τα βιβλία της κας Άννης Τζιροπούλου-Ευσταθίου, ενώ όταν εξελέγην βουλευτής, αν και ήταν στις Η.Π.Α. για την θεραπεία του, μου έστειλε θερμή προσωπική επιστολή, όπως έκανε σε όσους βουλευτές εκτιμούσε και όχι σε όλους τους βουλευτές ανεξαιρέτως όπως ψευδώς γράφτηκε. Η συγκεκριμένη επιστολή μάλιστα, μπήκε στην δικογραφία της δικαστικής μου αντιδικίας με τον κ. Στέλιο Παπαθεμελή και είναι από τα στοιχεία που συνεκτίμησε το Δικαστήριον, αφού θα ήταν οξύμωρον να στέλνη ο Μακαριώτατος τότε, μία τέτοια επιστολή σε κάποιον τον οποίον θεωρούσε, "δωδεκαθεϊστή", "όργανο των Εβραίων" κλπ.
Δεν θα τα έγραφα όλα αυτά, εάν δεν θεωρούσα απολύτως αισχρή και ανήθικη την εμπλοκή του Μακαριστού, στην λυσσαλέα προσπάθεια κάποιων να με συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο. Θέλω δε να πω, σε όσους υποκρίνονται όπως οι Φαρισαίοι το πόσο καλοί Χριστιανοί είναι, ότι για την Χριστιανική ηθική η συκοφαντία και το ψεύδος είναι βαρειά αμαρτία. Και ανωνυμία μεν στα blogs κύριε Δημητράκη, μπορεί να σου παρέχη η ελληνική Δημοκρατία και εγώ και παρά όλα αυτά τα αίσχη που μερικοί κάνετε, θα εξακολουθήσω να την υποστηρίζω, όμως ευτυχώς υπάρχει και Θεός, που τα βλέπει όλα.

Κοντολογίς για να μήν συνεχίσω τώρα με τις εισαγγελικού τύπου ερωτήσεις για το πόσα χρήματα πληρώνω στα κανάλια ή για το πόσα χρήματα εισπράττουν οι επιχειρήσεις μου, οφείλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτοί καλά καλά ντρέπονται να γράψουν το όνομά τους και εγώ θα άρω για χάρη τους το Φορολογικό μου Απόρρητο. Όχι ότι έχω να κρύψω κάτι. Όπως μπορεί να καταλάβη και ο τελευταίος ασχολούμενος με τα φορολογικά θέματα, ασκώ μία εργασία που δεν σηκώνει φοροδιαφυγή. Όποιος θα ήθελε να με καταστρέψη, δεν θα είχε παρά να παραγγείλη ένα πακέτο από τις εκπομπές μου και στην περίπτωσι που θα έφθανε άνευ αποδείξεως, θα με πήγαινε στην εφορία και θα πλήρωνα τεράστια πρόστιμα. Είναι τέτοια λοιπόν η Φύσις της δουλειάς μου, που και τα Ιδιωτικά Συμφωνητικά με τα Κανάλια εκ του νόμου κατατίθενται στην αρμόδια ΔΟΥ και τα τιμολόγια που αναγκαστικά κόβονται εξ αυτών των ιδιωτικών συμφωνητικών και φυσικά κάθε πακέτο έχει την νόμιμη απόδειξή του. Όλα είναι πεντακάθαρα! Όποιος έχει να πη κάτι, να το πάη στο Κράτος και αν έχω παρανομήση να με διαλύσουν. Απευθύνω όμως και μία πρόσκλησι-πρόκλησι. Εάν οι Κύριοι του Ίχνος ή του Hellas-Orthodoxy θέλουν να τους αποκαλύψω τα φορολογικά μου στοιχεία διότι δεν πείθονται αυτοί οι καλόπιστοι άνθρωποι απ'όλα αυτά, πολύ ευχαρίστως. Θα απευθύνουν δημοσίως και ΕΠΩΝΥΜΩΣ το ερώτημά τους, με τα πλήρη στοιχεία τους. Εφ' όσον μου ζητούν από εμένα να άρω το φορολογικό μου απόρρητο, εγώ λέω δέχομαι, αρκεί αυτοί να εγκαταλείψουν την ανωνυμία τους οικειοθελώς...Για να δούμε τώρα πόσα κότσια έχουν όλοι αυτοί οι δήθεν γενναίοι εισαγγελείς του γλυκού νερού;....

Για να συνοψίσουμε λοιπόν, λέμε ΝΑΙ στην Ανωνυμία που εξασφαλίζει έναν μέγιστο βαθμό ελευθερίας στα blogs. Αυτή όμως η μεγίστη ελευθερία, αναγκαστικά συνοδεύεται από μία μεγίστη ευθύνη, την ειλικρίνεια, τουλάχιστον των προθέσεων και τον έλεγχο των καταγγελιών. Δεν έχει κανείς καμμία αντίρρησι να υπάρχουν blogs, που θέλουν να υποστηρίζουν την Ν.Δ. ή κάποιο άλλο κόμμα. Έχουν όμως την ηθική ευθύνη αυτό να μην το κρύβουν και ειδικά επειδή είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικοί όταν δημοσιεύουν μία καταγγελία εναντίον μας, διότι αλλιώς δικαίως κάποιος δύναται να τους χαρακτηρίζει κομματόσκυλα. Δεν είμαι σε θέσι να σας πω εάν είναι έμμισθοι πράγματι ή όχι. Μπορεί να το κάνουν, όπως ο διαχειριστής του Ίχνος από προσωπική εμπάθεια και μίσος ή διότι είναι απλά φανατικοί, όμως σας διαβεβαιώ όλοι αυτοί οι τύποι και δεν αναφέρομαι στους συγκεκριμένους, όλοι όμως όσοι ακολουθούν αυτή την τακτική των ύβρεων, της λάσπης και των συκοφαντιών είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανωνυμία και την ελευθερία των blogs. Είναι μαθηματικά βέβαιον ότι κάποια στιγμή, εάν αυτό γενικευθεί, κάποια Κυβέρνησις θα αναλάβη την νομοθετική πρωτοβουλία να άρη την ανωνυμία τους και τότε λίγα θα είναι τα εναντίον μίας τέτοιας πρωτοβουλίας επιχειρήματα. Αντιλαμβάνεστε όλοι, ότι η Ελευθερία του Λόγου είναι ένα Αγαθόν, η προάσπισις όμως της Τιμής και της Υπολήψεως των ανθρώπων είναι ένα άλλο, επίσης σπουδαίο Αγαθόν. Καλό είναι να μήν τα φέρνουμε σε σύγκρουσι και καταστρέψουμε έτσι μόνοι μας κάτι που μπορεί να είναι πολύ όμορφο.

Υ.Γ. 1. Το γεγονός ότι η κα Χριστίνα Σιδέρη δηλώνει δημοσίως στέλεχος (προσοχή όχι ψηφοφόρος, αλλά στέλεχος, δηλαδή ως έχουσα οργανική σχέσι με την δομή του κόμματος της Ν.Δ.) και το γεγονός ότι όταν λείπει ο κ. Δημητράκης η συγκεκριμένη κυρία αναλαμβάνει την διαχείρισι του Blog, με ύμνους μετά από τον Δημητράκη για το υψηλό της επίπεδο, νομίζω ότι αποκαλύπτει και την σχέσι του κ. Δημητράκη με την Ν.Δ. Όπως αντιλαμβάνεστε κάποιος που δήθεν κόπτεται για την ανεξαρτησία του, δεν θα άφηνε την διαχείρισι του blog του, προσέξτε, όχι σε έναν ψηφοφόρο ενός κόμματος, αλλά σε ένα στέλεχος του οποιουδήποτε κόμματος.
2. Το πόσο χαμηλά μπορεί να πέση κάποιος αποδεικνύεται από τις τρομερές ύβρεις κατά της συζύγου μου, όπου έφθασε στο σημείο να γράψη ότι δεν έχει σπουδάσει μουσική στο Τζούλιαρντ στην Ν.Υόρκη ή με άλλες απίστευτες και σιχαμένες πραγματικά συκοφαντίες για την μητέρα της κλπ Ακόμη και στον πόλεμο, ο άμαχος πληθυσμός μένει έξω. Και μόνον οι βάρβαροι και οι κοινοί δολοφόνοι κτυπούν και αυτούς. Ωραία Δημητράκη, θέλεις να πείσης τον κόσμο να μην με ξαναψηφίση, να μήν επανεκλεγώ, να καταστραφούν οι επιχειρήσεις μου, να πεινάσω κλπ Όμως, άσε την οικογένειά μου έξω! Ξεπερνάει κάθε όριο αισχρότητος!

Περιττό να πω, ότι πολύ θα ήθελα τα σχόλιά σας, όχι για τα συγκεκριμένα παραδείγματα μόνον, αλλά γενικά για το πώς θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε και την Ελευθερία, αλλά και την εγκυρότητα στην blogοσφαιρα ταυτοχρόνως.


http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=3&t=1154
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!