tromaktiko: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ BLUE STAR FERRIES

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ BLUE STAR FERRIES



Αναφέρομαι σε ναυτιλιακή εταιρία που δραστηριοποιείται στην χώρα μας με το όνομα "blue star ferries".


Η εν λόγο εταιρία πιστεύει ότι μπορεί να ενεργεί πέρα από τους νόμους που διέπουν την ναυτιλία.
Βάση του νόμου 3709 δημοσιευμένο στο ΦΕΚ αρ.213/2008 τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό 80% και άνω δικαιούται μειωμένο ναύλο κατά 50% σε όλες της θέσεις (ομοίως το αναπηρικό αυτοκίνητό καθώς και ο συνοδός). Και όμως οι "κύριοι" αν και έχουν πάρει άδεια από Ελληνικό υπουργείο αρνούνται να δεχθούν την νομοθεσία που ψηφίζει το ίδιο υπουργείο.
Πριν λίγο καιρό ταξίδεψα με την σύζυγο μου με ένα από τα πλοία τους... δεν δέχθηκαν ποτέ να κόψουν εισιτήρια με την έκπτωση που υποχρεούνται να μας δώσουν λέγοντας ότι είναι ιδιωτική εταιρία και κάνουν ότι θέλουν αυτοί και όχι οι νόμοι. Τί και αν είχαμε αποφάσεις αναπηρίας, δελτία ΑΜΑ, αντίγραφο του ΦΕΚ... Αυτοί είναι ιδιωτική εταιρεία και θέλουν να δίνουν την έκτπωση μόνο σε θέσεις καταστρώματος. Φυσικά για ένα μεγάλο ταξίδι λογικό είναι ένα άτομο με αναπηρία να πρεπει κάνει χρήση καμπίνας. Ευτυχώς που αυτοί οι καλοί άνθρωποι αποφάσισαν ν! α κάνουν έκπτωση 25% σε περίπτωση καμπίνας ή VIP θέσης (μόνο όμως στον ανάπηρο επιβάτη και όχι στον συνοδό).
Έφτασα να μιλήσω μέχρι και με την διεύθυνση εμπορικής πολιτικής της εταιρείας αυτής για να ακούσω βέβαια την ίδια ιστορία.
Πότε θα σταματήσει η κάθε εταιρεία (ότι συμφέροντα και αν εξυπηρετεί) να κάνει ότι αυτή θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά? Κι εγώ θα ήθελα να κάνω και να πράττω όπως θέλω στην εργασία μου αλλά κάποιοι νόμοι με περιορίζουν.
Παραθέτω παρακάτω τα σχετικά άρθρα από τον ν3709 Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής
Ο παρών νόμος εφαρμόζεται στα δρομολογημένα πλοία που διενεργούν επιβατικές θαλάσσιες ενδομεταφορές μεταξύ λιμένων της ηπειρωτικής χώρας, της
ηπειρωτικής χώρας και νησιών ή μεταξύ λιμένων νησιών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Άρθρο 4
Επιστροφή ναύλου – αποζημιώσεις – έκπτωση ναύλου ατόμων μειωμένης κινητικότητας
3. Καθορίζεται ως υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας που επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση λόγων δημοσίου συμφέροντος, η χορήγηση έκπτωσης 50% επί
του ναύλου σε όλες τις θέσεις των πλοίων στα οποία εφαρμόζεται ο παρών νόμος στα άτομα μειωμένης κινητικότητας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, με
την επίδειξη σχετικής απόφασης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας τους. Η ίδια έκπτωση χορηγείται και στα αναπηρικά ΙΧΕ οχήματα με τα οποία μετακινείται ο δικαιούχος του προηγούμενου εδαφίου, εφόσον αυτά φέρουν ειδικές πινακίδες αναπήρων πολέμου ή Δελτίο Στάθμευσης Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες (ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ «ΑΜΑ»). Η ίδια έκπτωση χορηγείται και στον συνοδό του δικαιούχου του πρώτου εδαφίου, εφόσον ο δικαιούχος είναι άτομο με παραπληγία−τετραπληγία, τύφλωση,νοητική αναπÎ! �ρία, αυτισμό και σύνδρομο Down.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!