tromaktiko: «Casus Belli» του Γ.Ζώη και «Κάπου» της Σ.Κόπολα στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

«Casus Belli» του Γ.Ζώη και «Κάπου» της Σ.Κόπολα στο Φεστιβάλ της Βενετίας



Με την ταινία της Σοφίας Κόπολα «Κάπου», που καταγράφει τον μοναχικό κόσμο ενός ηθοποιού του Χόλιγουντ συνεχίστηκε την...

 Παρασκευή το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.



Ο Τζόνι Μάρκο-που τον υποδύεται ο Στίβεν Ντόρφ-διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, χωρισμένος με τη γυναίκα του και την κόρη του, ζει ανάμεσα σε μια απαιτητική δουλειά (συνεντεύξεις, ταξίδια στο εξωτερικό, προετοιμασία στο στούντιο για τα γυρίσματα), το ποτό, τις άσκοπες διασκεδάσεις και το περιστασιακό σεξ. Κάποια στιγμή, η γυναίκα του, που, για άγνωστο λόγο, αποφασίζει να εξαφανιστεί για ένα διάστημα, του αφήνει για μερικές μέρες την κόρη τους. Στο διάστημα αυτό, με την επαφή με την 11χρονη κόρη του, ο Τζόνι αρχίζει να γίνεται άλλος άνθρωπος και να βλέπει μια αχτίδα αλλαγής στη ζωή του.


Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής προβλήθηκε και η μικρού μήκους ελληνική ταινία, «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, που σχολιάζει τη σημερινή οικονομική κατάσταση.


Στην εκτός συναγωνισμού ταινία του, «Η δυναστεία των δολοφόνων», ο γνωστός Κινέζος σκηνοθέτης Τζον Γου καταπιάνεται με τη σύγκρουση διάφορων ομάδων δολοφόνων, στη μεσαιωνική Κίνα, για την απόκτηση των λειψάνων ενός σοφού του κουνγκ φου, που υποτίθεται πως θα τους κάνει πανίσχυρους στην πολεμική αυτή τέχνη.
 
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!