tromaktiko: Μείωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων λόγω… Facebook

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων λόγω… Facebook



Είδαν και απόειδαν οι Έλληνες εργοδότες με τους high-tech εργαζομένους τους και επιστράτευσαν πολιτικές έτσι ώστε το Facebook να απαγορευτεί σε όλους τους υπολογιστές στο χώρο εργασίας.
 Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί το 23% των ερωτηθέντων εργοδοτών απάντησαν ότι η χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα της εταιρείας τους ενώ μόλις το 2% απάντησε ότι επηρεάζει αρνητικά τη φήμη της εταιρείας!

Έχω αναρωτηθεί και εγώ αρκετές φορές πως θα ήταν άραγε η ζωή μας χωρίς Facebook! Και σκέφτομαι άραγε άμα είχα Facebook όταν έγραφα Πανελλήνιες θα πέρναγα σε κάποια σχολή? Μάλλον όχι. Τουλάχιστον όχι σε αυτή που ήθελα. Μας έχει συνεπάρει τόσο το μυαλό που απλά παρατείνουμε το χρόνο που το χρησιμοποιούμε παρά να ανοίξουμε τους τόμους των βιβλίων της σχολής μας που τόσο απειλητικά μας κοιτάνε από το ράφι της βιβλιοθήκης! Βλέπω τους απανταχού γονείς που έχουν παιδί στην Τρίτη λυκείου να κόβουν τις συνδέσεις με το internet και προβλέπω τίτλο επόμενης έρευνας « Μειώθηκαν οι οικιακές συνδέσεις σε πακέτα προσφορών για internet».
http://ola-e-tipota.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!