tromaktiko: Nα οργανωθούμε βρε παιδιά, θα οργανωθούμε!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Nα οργανωθούμε βρε παιδιά, θα οργανωθούμε!



Γράφει η Κουκίδα

Και τι δεν σοφίστηκε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την περαίωση στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί που πήγαινε να πείσει τα ΜΜΕ ότι όλοι ήταν ενωμένοι και αποδέχθηκαν το δίκαιο αυτό μέτρο, ήρθε ο αγαπημένος Θόδωρος Πάγκαλος να ξανα-παίξει το αγαπημένο σπορ της κυβέρνησης : την αυτοδιάψευση.
Σύμφωνα με τις διαρροές, ο αντιπρόεδρος είπε ότι η περαίωση είναι αναγκαία γιατί «βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη».
Προφανώς ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου ζουν σε διαφορετικούς πλανήτες. Γιατί μόλις χθες γράφαμε ότι ο υπουργός οικονομικών διαβεβαιώνει τους πάντες, εντός και εκτός της χώρας, ότι τα πάμε τόσο καλά που θα είμαστε κάτω από τους στόχους φέτος ΚΑΙ το 2011.
Για να μην το πολυκουράζουμε, η περαίωση επισφραγίζει την αποτυχία του ΥΠΟΙΟ να μαζέψει έσοδα. Φυσικά οι συνεργάτες του υπουργού οικονομικών τα ρίχνουν στην ανικανότητα των εφοριακών, στο ότι τα παίρνουν και κάνουν και λευκή απεργία.

Εάν αυτό ισχύει τότε πώς θα πετύχει η περαίωση;
Η εικόνα της κυβέρνησης μου θυμίζει έντονα μια σκηνή από ταινία της δεκαετίας του ΄80 όπου βρίσκονται καμιά 15αριά άτομα σε ένα δωμάτιο και ξαφνικά σβήνει το φως. Αμέσως επικρατεί πανικός και μπάχαλο ενώ ακούγεται η φωνή του Στηβ Ντούζου να λέει : «Να οργανωθούμε ρε παιδιά, να οργανωθούμε!» Και φυσικά κανείς δεν σκέφτεται να ανοίξει το φως...
http://www.topontiki.gr/article/10011
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!