tromaktiko: Από Panathinaikos τον έκαναν ΠΑΟ Ρουφ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Από Panathinaikos τον έκαναν ΠΑΟ Ρουφ



Πριν από μερικές μέρες έγραφα από αυτό εδώ το βήμα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Παναθηναϊκό (Κάτι τρέχει με τον ΠΑΟ). Οι καλοκαιρινές κινήσεις δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα φανέρωναν χτυπητές αδυναμίες. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως το μέγεθος του προβλήματος. Χρειάστηκε μια ομάδα της Δανίας, κάποια Κοπεγχάγη, για να ξεγυμνώσει τον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας.

Το 5-1 από τη Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να θεωρηθεί φυσιολογικό, κάτι σαν μεμονωμένο περιστατικό, αν η συνέχεια ήταν διαφορετική. Το 0-2 από την Κοπεγχάγη όμως είναι και αυτό τυχαίο; Δεν πήραν το μήνυμα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και τώρα θα ακολουθήσει η σκληρή περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ποιός ευθύνεται για τα αγωνιστικά χάλια της ομάδας; Ο προπονητής Νίκος Νιόπλιας; Ο γυμναστής που άλλαξε πριν λίγες μέρες; Ή μήπως φταίει η διοίκηση που επίσης άλλαξε φέτος; Στην τελική μπορεί να ευθύνονται και οι 50 000 οπαδοί της ομάδας, που άγχωσαν τους ποδοσφαιριστές με τη συνεχή παρότρυνσή τους στο χθεσινό ματς. Αφού έβλεπαν και αυτοί ότι οι παίκτες περπατάνε βαριεστημένοι στο γήπεδο, θα μπορούσαν να σταματήσουν για λίγη ώρα την ενοχλητική τους στήριξη…

Το χθεσινό παιχνίδι αποτελεί πολύ σπάνια περίπτωση είναι κάτι σαν συλλεκτικό! Επί 90 λεπτά αγωνίστηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας και είναι ζήτημα αν έπαιξαν υποφερτά τρεις παίκτες του. Η κακή εικόνα μιας ομάδας συμπαρασύρει βέβαια τους πάντες, αλλά αν ήθελα να ξεχωρίσω κάποιους που προσπάθησαν θα έλεγα τους Σισέ, Λέτο και Μαρίνο.

Δεν έχουν θέση σε καμιά επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου οι Τζόρβας, Βύντρα, Σιμάο, είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι αγωνίζονται αυτοί οι τρεις. Η Σούπερ Λιγκ πρέπει να χρεώνει πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για κάθε λεπτό που ταλαιπωρούν εαυτούς και αλλήλους έλεος πια! Δεν είναι ότι δεν προσπαθούν ειδικά ο Βύντρα είναι ότι είναι άσχετοι, έτσι απλά.

Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης δεν αντέχουν άλλο πρέπει να βγουν άμεσα από τους αγωνιστικούς ρυθμούς, να κάνουν από την αρχή πάλι προετοιμασία και να ενσωματωθούν στη συνέχεια με τους υπόλοιπους. Ο Καραγκούνης έχει τελειώσει. Καλό είναι για να μην ξεφτιλίζεται ο ίδιος να κρεμάσει τα παπούτσια του σήμερα να ησυχάσουμε και εμείς που τον παρακολουθούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να κλαίγεται στο διαιτητή, να βουτάει μόλις τον πλησιάσει σε απόσταση μισού μέτρου οποιοσδήποτε αντίπαλος και να κάνει τάκλιν και όποιον πάρει ο χάρος, αφού δεν προλαβ! αίνει να μαρκάρει πια κανέναν.

Ειδική περίπτωση αποτελούν οι «ελπιδοφόροι» και «ταλαντούχοι» Σπυρόπουλος και Νίνης. Με τα μυαλά που κουβαλάνε θα μείνουν για πάντα ταλέντα. Ειδικά ο Σπυρόπουλος που έχει πάψει να είναι μικρός, δεν πάει πουθενά δεν έχει να ανταγωνιστεί κανέναν σε Παναθηναϊκό και εθνική και πάλι έρχεται δεύτερος. Και για τους δύο θα έπρεπε να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, όταν έχεις τη δυνατότητα να τρέχεις στο γήπεδο και δεν το κάνεις πρόκειται για αθέτηση συμβολαίου, τα πρόστιμα γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν.

Όμως για την εικόνα μιας ομάδας σαν σύνολο ευθύνεται ο προπονητής. Έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση το Νίκο Νιόπλια, τον εκτιμούσα σαν ποδοσφαιριστή και τον εκτιμώ σαν προπονητή. Είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τεχνικά ζητήματα και έχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να χειρίζεται καλά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο φετινός Παναθηναϊκός όμως μέχρι στιγμής δεν παίζει ποδόσφαιρο. Προσέξτε όχι δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Δείχνει η ομάδα ότι αποτελείται από άσχετους με το άθλημα, παίκτες που δεν αλλάζουν πάσες, δ! εν μαρκάρουν, δεν ξέρουν να σεντράρουν, δεν ξέρουν κοντρολάρουν τη μπάλα, έχουν ξεχάσει τι θα πει σουτ. Μια ομάδα που η λέξη συνεργασία είναι το σύντομο ανέκδοτό της.

Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος για προπονητές, έτσι όταν όλα πάνε χάλια η μόνη αλλαγή που μπορεί να μεταστρέψει την αρνητική κατάσταση είναι αυτή του προπονητή. Είπα και παραπάνω ότι ο Νιόπλιας είναι καλός, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Να αλλάξεις όλη την ομάδα, δεν γίνεται. Να βάλεις μυαλό σε φαντασμένους νεόκοπους ή και παλιούς celebrity και πάλι δεν γίνεται…

ΥΓ: Δεν μου φταίει σε τίποτα ο ΠΑΟ Ρουφ, αλλά λάθος πρότυπο διάλεξε και αυτός.

http://www.sportsecrets.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!