tromaktiko: Pick Patras 2010: Η Πάτρα δεν είναι βιλαέτι κανενός

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Pick Patras 2010: Η Πάτρα δεν είναι βιλαέτι κανενός



Αγαπητό Τρομακτικό,

με το σκεπτικό ότι είσαι μια ανεξάρτητη διαδικτιακή φωνή σου στέλνω αυτό το mail προς δημοσίευση.
Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξήχθη στην Πάτρα για δεύτερη χρονιά, το -κατ' όνομα μόνο- διεθνές σιρκουί καρτ P.I.C.K. Patras. Και λέω κατ' όνομα γιατί δεν υπήρξε καμία διεθνής συμμετοχή. Mε σαφώς λιγότερες συμμετοχές από πέρυσι, λιγότερους θεατές… Aλλά τους ίδιους τρείς πρωταγωνιστές!

Και για ποιόν λόγο άλλωστε να το υποστηρίξουν οι Πατρινοί, αφού δεν έχει αποδειχθεί ότι φέρει έσοδα στην πόλη (παρά μόνο στην τσέπη όρισμενων αρπακτικών) ούτε μέχρι στιγμής έχει δώσει πόντους στην υπόθεση αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, το οποίο τίνει να γίνει ανέκδοτο για την πόλη.

Τα κεντρικά media αδιαφορούν παγερά γι αυτή την διοργάνωση εκτός από ελάχιστες δοσμένες ή (πληρωμένες λόγω χορηγών) αναφορές. Είδικά η φετινή διοργάνωση ήταν άφαντη από τα μεγάλα και δημοφιλή media (της χώρας, γιατί ο πλανήτης έχει πιο προχωρημένα πράγματα να ασχοληθεί) με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αν ψάξει κανείς καλά, θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά μόνον για το «ακριβό χόμπυ» τριών καλοστεκούμενων οικονομικά συμπολιτών.

Αυτοί οι κύριοι λοιπόν, με πρόφαση την ανάπτυξη και τα οικονομικά οφέλη που θα αφήσει η διργάνωση, κλείνουν το κέντρο της πόλης προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο μόνο και μόνο για να τρέξουν με τα οχήματα τους θεωρώντας την Πάτρα βιλαέτι τους.

Καταστηματάρχες έβλεπαν να παρακωλύεται η δουλειά τους και να κλείνει η πρόσβαση στα μαγαζιά τους από την Πέμπτη, με τις εργασίες για το στήσιμο των αγώνων, σε μια περίοδο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Σε μια πόλη που στενάζει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, πολύ πριν η περήφημη κρίση χτυπήσει την πόρτα μας. Κι όμως αυτοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Άραγε εσείς κύριοι που κάνατε το χόμπυ σας αυτό το Σαββατοκύριακο με τις ιδιωτικά σας οχήματα formula και τα δικά σας kart τι έχετε κάνει για τους υπαλλήλους σας; Πόσους έχετε διώξει λόγω «οικονομικής κρίσης»; Πόσους σκοπεύετε να διώξετε με την ίδια πάντα πρόφαση; Τι έχετε κάνει για την Πάτρα; Ποιό είναι το μεγάλο έργο που έχετε αναλάβει για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά;

Τα χρήματα που δαπανόνται για τις χορηγίες σας σε κοινότυπες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ήταν πιο χρήσιμα αν τοποθετούνταν σε κάποιο έργο ανάπτυξης για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και όχι περισσότερες καφετέριες. Θα έκανε καλό και στην υστεροφημία σας αν τελικά αυτό αποσκοπείτε από αυτή τη διοργάνωση. Αν θέλετε να τρέξετε, να δώσετε εσείς τα χρήματα για την ασφαλτόστρωση και όχι ο δήμος…. Και μετά χαιρετάτε τα πλήθη από το όχημά σας όπως ο Ιούλιος Καίσαρ, όταν έμπαινε στη Ρώμη!
Κύριοι αν θέλετε να κάνετε την Πάτρα, «Μονακό», σταματήστε τις φιέστες, κατεβείτε από τις φόρμουλες σας και εργαστείτε για τον τόπο, σταματώντας να τρέφετε τον βλαχο-νεοπλουτίστικο κομπλεξισμό σας. Εργαστείτε και για την τσέπη σας φυσικά! Οι Πατρινοί σας στήριξαν και σας έκαναν αυτό που είστε. Και έχουν τη διάθεση να το ξανακάνουν, για το καλό του τόπου. Αλλά δεν θα σας φιλήσουν και το χέρι! Του χρόνου, στο επόμενο PICK, εκτός από «γκαζιές» ίσως να πέσουν και ντομάτες!
Ένας συμπολίτης σας

Υ.Γ. Ο βασικός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η BP η εταιρία που με τη συμπεριφορά της κατέστησε φέτος την Καραϊβική ως νεκρή ζώνη!
Υ.Γ.2 Θα ήθελα να δω τα media που δεν εμπλέκονται σε αυτή τη μπίζνα να πέρνουν μια σοβαρή θέση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!