tromaktiko: Υποθετικό μελλοντικό άρθρο (απευκταίο μεν, δυνάμενο δε) Pour Evangelos Venizelos

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υποθετικό μελλοντικό άρθρο (απευκταίο μεν, δυνάμενο δε) Pour Evangelos Venizelos



Γράφει ο Δήμος Βερύκιος
«Οι κλυδωνισμοί που ταλάνιζαν τις Ένοπλες Δυνάμεις τις πρώτες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου έχουν εξελιχθεί σε τροπικό κυκλώνα απειλώντας να βουλιάξουν αυτό το έρμο σκαρί, τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το είχαμε επισημάνει, ιδιαίτερα ο γράφων σε μία συνέντευξη τύπου είχε πει στον Υπουργό “δώσε βρε Υπουργέ μία σαρδέλα παραπάνω, τι ζητάνε οι άνθρωποι;!” .Όχι ο Υπουργός, στύλωσε τα πόδια σε απόλυτη ένδειξη αλαζονείας της εξουσίας. Πριν λίγο καιρό το παραδέχτηκε βέβαια σε στενούς του συνεργάτες ότι ήταν ένα από τα μεγάλα πολιτικά του λάθη, ότι δεν μπόρεσε να δει μπροστά.
Να που φτάσαμε λοιπόν. Μετά τις πρώτες μέρες από την ψήφιση του περίφημου νομοσχεδίου που κυκλοφόρησε στις μονάδες από χέρι σε χέρι εκείνο το χαρτί που περιέγραφε όλη την ιστορία εξαπάτησης τους (θυμάστε τις εκπομπές της Ζούγκλας για τους ΕΜΘ), τώρα φτάσαμε σε ένα επίπεδο αναρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνειδητή απειθαρχία, πειθαρχικά παραπτώματα κλπ κλπ και γελώντας απαντάνε οι ΕΜΘ στους διοικητές τους “τι θα μου κάνετε; Στέρηση βαθμού;” Έχουν δημιουργήσει τον ΣΥΣΕΜΘ, προσλάβανε και 2 νομικούς συμβούλους, οι οποίοι τους υποδεικνύουν συγκεκριμένα παραπτώματα για να μην έχουν άλλες συνέπειες. Οι αγωγές κατά των ΕΔ πέφτουν βροχή από μεσήλικες ΕΜΘ που ισχυρίζονται πως οι υπηρεσίες που εκτελούν έχουν αντίκτυπο στην υγεία τους….Φτιάξανε και την ιστοσελίδα www.nextday.gr . Ναι καλά καταλάβατε, αυτή που έχει τους server στο εξωτερικό για να μην μπορεί να την τσιμπήσει εδώ η αστυνομία! Αυτή που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του στρατεύματος –καμία φορά τη χρησιμοποιούμε και εμείς οι δημοσιογράφοι-, αυτή που έβγαλε τα στοιχεία για το ροζ σκάνδαλο με τους 3 ανώτατους του Σ.Ξ. και τον αρχηγό του ΠΝ, που έγινε αφορμή να παραιτηθούν 5 ανώτατοι σε μία μέρα. Χάος, με λίγα λόγια… Θυμάστε στις εκλογές τι ποσοστό πήρανε οι ΕΜΘ; Το κόμμα των ΕΜΘ που δημιουργήσανε κάποιοι απόστρατοι από αυτούς. 1,3 %. Και δεν ήταν μόνο ΕΜΘ, το ψηφίσαν όσους το σύστημα έχει περιθωριοποιήσει Χαμός στο ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τι να κάνει τώρα; Θέλει να περάσει μαθαίνω τροπολογία για τους ΕΜΘ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ! Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Οι ΕΜΘ απαντάνε «Δεν τους θέλουμε τους βαθμούς τώρα, τι να τους κάνουμε, σε λίγο βγαίνουμε στη σύνταξη».
Ένα αστείο γεγονός που συνέβη πριν λίγο καιρό θα σας μεταφέρω :
Απόγευμα σε μονάδα της ΠΑ, πάει ο διοικητής σε μία μοίρα και βρίσκει ένα ΕΜΘ Ανθυπασπιστή γύρω στα 52 που είχε υπηρεσία να κάθεται.
-Καλησπέρα
-Καλησπέρα κ. Διοικητά
-Ο Αξκος υπηρεσίας δεν είναι εδώ;
-Εδώ είναι κ. Διοικητά, πετάχτηκε να πάρει καφέ.(έρχεται ο Αξκος)
-Ορίστε ο καφές, λέει οΑξκος στον ΕΜΘ Ανθύπα, όπως τον θέλεις , γλυκύβραστό με 32 φουσκάλες…(παίρνει ο διοικητής παραπέρα τον Αξκο)
-Είσαι με τα καλά σου Ανθυποσμηναγέ; Πας και παίρνεις καφέ στον Ανθύπα;
-Μα….. κ. διοικητά, κάνει να απαντήσει ο νεαρός.
-Σιωπή! Πάει χάλασε ο κόσμος σκέφτεται ο διοικητής.
-Μα, είναι ο πατέρας μου κ διοικητά, λέει ο νεαρός Αξκος
-Σέκος ο διοικητής!»
Δ.Β.
demos@pegasus.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!