tromaktiko: Πιθανή η Αναζωπύρωση των Σεναρίων στις Τράπεζες ανά Πάσα Στιγμή - "Μάχη" που Κόβει την Ανάσα δίνει ο S&P 500.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πιθανή η Αναζωπύρωση των Σεναρίων στις Τράπεζες ανά Πάσα Στιγμή - "Μάχη" που Κόβει την Ανάσα δίνει ο S&P 500.



Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και η σπουδαιότητα συγκεκριμένων επιπέδων του Γενικού Δείκτη και του Τραπεζικού κλάδου θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κατά τη σημερινή ημέρα.
Πιο συγκεκριμένα, και ξεκινώντας από τους δείκτες, η προσπάθεια επιστροφής του Γενικού δείκτη πάνω από τις σημαντικές αντιστάσεις που έχουμε επισημάνει σε όλα τα προηγούμενα σχόλια μας, 1.595 – 1.620 μονάδες (δοκιμάστηκαν και χθες, υψηλό ημέρας 1605,93 μονάδες), καθώς και η ανάγκη παραμονής του τραπεζικού δείκτη πάνω από τις 1.640 – 1.650 μονάδες θα εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της τεχνικής ανάλυσης της αγοράς (διαβάστε το σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο www.greekfinanceforum.com). Στο κομμάτι των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ήρεμο κλίμα των τελευταίων 3 ημερών είναι πιθανόν να διαταραχθεί ανά πάσα στιγμή, με τη φημολογία και τις πιθανές εξελίξεις να επιστρέφουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το GFF (θα αναφερθούμε σύντομα με νέο σχόλιο), μια εκ των τραπεζών βρίσκεται ήδη στη φάση της αναζήτησης αναδόχων με σκοπό την υλοποίηση αύξησης κεφαλαίου, ενώ η συμμετοχή άλλου ξένου ή εγχώριου τραπεζικού ιδρύματος (κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες) να είναι πλέον πολύ πιθανή.

Επιπλέον, στα όσα είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ενεργό ρόλο στο χορό των εξελίξεων (παρόλο που στην παρούσα φάση δεν ακούγεται κάτι τέτοιο) ενδέχεται να διαδραματίσουν και οι 2 Κυπριακές Τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank), με τη συμμετοχή ειδικά της Marfin Popular Bank σε ένα από τα νέα τραπεζικά σχήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν να είναι πολύ πιθανή.

Καλή συνεδρίαση χθες για τους βασικούς δείκτες στις ΗΠΑ, εν μέσω καλού ενθαρρυντικών στοιχείων για την Κινεζική οικονομία, θετικών ενδείξεων για την πορεία της Ευρωπαϊκής οικονομίας και αισιοδοξία ότι οι επιδράσεις από του νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας (Βασιλεία III) για τον τραπεζικό κλάδο θα έχουν μικρότερες αρνητικές επιδράσεις από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.121,90 μονάδες (διαβάστε παρακάτω τεχνική ανάλυση για το δείκτη), με άνοδο 1,11% και ο Dow Jones Industrials, επίσης, με κέρδη 0,78%, στις 10.544,13 μονάδες. Τέλος, με τη μεγαλύτερη άνοδο 1,93% και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.285,71 μονάδες.

Σχόλιο για S8P 500
Με πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες συνεδριάσεις για τον S&P 500 στις ΗΠΑ, με τη μάχη του βασικού Αμερικανικού δείκτη με τα επίπεδα των 1.120 – 1.130 μονάδων να κόβει πραγματικά την ανάσα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στα συγκεκριμένα επίπεδα υπάρχουν 2 πραγματικά απίστευτα ισχυρές αντιστάσεις από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, μια μακροπρόθεσμη ζώνη αντίστασης καθώς και ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (από το ημερήσιο διάγραμμα), γεγονός που καθιστά αυτά τα επίπεδα κάτι παραπάνω από πολύ σημαντικές αντιστάσεις. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι επιτυχής διάσπαση αυτών των επιπέδων (δεν θα είναι καθόλου εύκολη διαδικασία όπως φάνηκε 2 φορές κατά τους τελευταίους μήνες), αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τις επόμενες σημαντικές αντιστάσεις (επόμενη μακροπρόθεσμη ζώνη) στα επίπεδα των 1.220 – 1.230 μονάδων.

Κινήσεις πέριξ του χθεσινού κλεισίματος, μετά τη χθεσινή άνοδο, σήμερα το πρωί στις Ασιατικές αγορές. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei να βρίσκεται στις 9.308,30 μονάδες, με οριακή πτώση 0,15%, ενώ με οριακά κέρδη 0,16% ο Hang Seng στις 21.692,79 μονάδες.

Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα το πρωί το ευρώ, το οποίο έναντι του δολαρίου στις 07:54 βρισκόταν στο 1,2880. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εφόσον το ευρωπαϊκό νόμισμα βάλει “πλάτη” (τις επόμενες ώρες) τα σημαντικά επίπεδα του 1,2850 – 1,2860 ενδέχεται να έχουμε συνέχιση της ανόδου μέχρι και τις επόμενες σημαντικές αντιστάσεις στο 1,2980 – 1,2990.

Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στη Βρετανία για το μήνα Αύγουστο (11:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση του επιπέδου των τιμών κατά 2,9 % από 3,1% την τελευταία φορά – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).
Η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία (12:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται οι δείκτης να διαμορφωθεί στο 10,7 από 14 την τελευταία φορά – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).
Η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ για το μήνα Αύγουστο (15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,4% από 0,4% όπως και την τελευταία φορά – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).

Greek Finance Forum
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!