Στη νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, οι εθελοντές έπιναν καθημερινά τέσσερα φλιτζάνια από ένα ρόφημα που περιείχε 50 γραμμάρια κατεψυγμένες φράουλες και νερό ή έτρωγαν τρία φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες. Έπειτα από δύο μήνες, η χοληστερόλη τους είχε μειωθεί κατά 10%, ενώ σχεδόν διπλάσια ήταν η μείωση σε μία ουσία (λέγεται VCAM-1) που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα οφέλη από τις φράουλες οφείλονται στο ελλαγικό οξύ που περιέχουν μια ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.