tromaktiko: Spam mail γενικές πληροφορίες καθώς και απλοί τρόποι αντιμετώπισης

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Spam mail γενικές πληροφορίες καθώς και απλοί τρόποι αντιμετώπισης



Σχετικά με τα Spam Mails και τις λίστες είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πολλές φόρες κατά την εγράφη σε κάποια ιστοσελίδα ακόμα και σε κάποιο newsletter το mail σας μπορεί να διαβιβαστεί και σε άλλα άτομα για μελλοντικά spam.
Επίσης πολλές φόρες όταν εχετε εκτεθειμένο ένα email πχ example@test.com υπάρχον ιδικά προγράμματα που αναζητούν στο ιντερνέτ αυτά τα μαιλ ώστε να στείλουν κάθε λογής κακόβουλου υλικού.

Αυτά σαν μια πρώτη γνώση.

Τρόποι αντιμετωπίσεις πλέον είναι τόσο απλοί που μεχρι και ένα 10χρονο παιδι τους γνωριζει. Καθε εταιρια παροχης μαιλ όπως η yahoo Gmail Hotmail κτλπ προσφερουν ένα συγκεκριμένο χωρο για τα σπαμ που επίσης σας δινουν την δυνατότητα να καταχωρείτε ένα μήνυμα ως σπαμ αυτομα καταχωρούν και τον αποδεκτη ως spam sender και κάθε φορα που θα στηλει κάποιο μαιλ σε εσας θα παει στα spam. Η G-mail εχει ένα παρόμοιο σύστημα και μαλιστα ένα από τα καλυτερα.

Απλα προσοχή όταν δίνετε ένα μαιλ σε μια ιστοσελιδα η σε ένα blog forum κτλπ γτ είναι πολύ ευκολα να εντοπίζονται e-mail με ένα απλο search στο Google μπορείτε να το δειτε και εσεις. Γιαυτο θα δείτε τα e-mail σε μορφη example[at]test[.]com ή exampleattestdotcom ή ενας νεος τροπο είναι ως εικονα πχ το facebook .

Χ.Π
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!