tromaktiko: Tο Αφεντικο ποτε εχει δικιο?

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Tο Αφεντικο ποτε εχει δικιο?



Μια ταμπελα που τα τελευταια χρονια (μετα τη μεταπολιτευση) εχει παρεξηγηθει ισως λογο καποιων αφεντικων μεγαλων η μικρων εταιριων που δεν φερθηκαν στους υπαληλους τους συμφωνα με το εργατικο δικαιο το οποιο ειναι γραμενο στα μετρα των υπαλληλων.
Καιρος να αλλαξουν τα πραγματα και νομος να γινει το δικιο των εργοδοτων.Ηρθε η ωρα ο καθενας να αμοιβεται για τη δουλεια που κανει και για τα ρισκα που παιρνει.
Μεχρι τωρα η ακομα και τωρα ο εργαζομενος εκβιαζε την επιχειρηση με τον εποπτη εργασιας ο οποιος εριχνε προστιμα στον εργοδοτη συμφωνα με οτι του ελεγε ο εργαζομενος μη μπορωντας να αποδειξει την αληθεια αφου ο νομος ηταν και ειναι με το μερος του εργαζομενου. Ακομα και αν εβλεπες τον υπαλληλο να σε κλεβει ησουν υποχρεωμενος να τον απολυσεις να τον αποζημιωσεις να τον πας δικαστικα να πληρωσεις και δικηγορο και να μη βρεις και το δικιο σου ποτε.Οσο για τα δωρα που φωναζουν οτι εχει κερδιθει με αγωνες 40 χρονια τωρα ναπουμε οτι καποτε ο! λα αλλαζουν.Τους τουρκους τους ειχαμε 400 γιατι τους διωξαμε δεν καταλαβα? Ποιος αναγκαζει τον εργοδοτη που εχει τοσα στο κεφαλι του να μαζευει τα δωρα και τα επιδοματα για 30-40 ατομα?Γιατι να μην εχει το δικαιομα να επιλεξει τον τροπο καταβολης δωρων και επιδωματων,εφαπαξ η καθε μηνα?Γιατι αντι να καταβαλει ο ιδιος το ικα 30-40 η οσων υπαληλων απασχολει καθε μηνα να μην τους το δινει να το καταβαλουν αυτοι?Και φυσικα να τρωνε προστιμο αν αφηνουν απληρωτη την ασφαλεια τους.Εχουν μαθει μονο να ζητανε ενσημα.Να τους τα δινει το αφεντικο να τα παiρνουν στα χερια τους και μετα να τα δινουν στο ικα να δουν τη γλυκα.Καιρος να γινει υπευθηνος ο ελληνας εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα.Οσο για τους δημοσιους...ηρθεν η ωρα σας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!