tromaktiko: Το WiiPhoto μετατρέπει την τηλεόραση σε ψηφιακή κορνίζα.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το WiiPhoto μετατρέπει την τηλεόραση σε ψηφιακή κορνίζα.



 Εάν πάντοτε αναζητούσατε τρόπο για να βλέπετε τις φωτογραφίες από το iPhone σας σε μεγαλύτερη οθόνη (χωρίς την ανάγκη μεσολάβησης Η/Υ), η απάντηση είναι εδώ. Το WiiPhoto μεταφέρει τις φωτογραφίες στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας μέσω της Wii κονσόλας.

Είναι μια καταπληκτική ιδέα, αλλά μοιραία υπόκειται στους περιορισμούς της κονσόλας.
Η εφαρμογή συνεργάζεται με κάθε συσκευή που τρέχει iOS και συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού : iPhone, iPad κ.λ.π. Επίσης θα χρειαστείτε και το Wii Internet Channel (πρόγραμμα πλοήγησης) σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη.


Με την εκκίνηση του WiiPhoto, εμφανίζεται η διεύθυνση IP της συσκευής, που πληκτρολογούμε στο πρόγραμμα πλοήγησης του Wii. Μόλις επιτευχθεί σύνδεση, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να επιλέξετε την θέση που βρίσκονται οι φωτογραφίες που θέλετε να προβάλετε : Facebook, Flickr, SmugMug, Mac ή αυτές που που βρίσκονται στη συσκευή σας.

Προσωπικά ξεκίνησα με φωτογραφίες που βρισκόταν στον φάκελο Camer Roll του iPhone μου. Επέλεξα μια φωτογραφία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίστηκε στη τηλεόραση! Γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι δεν υπήρχε δυνατότητα αυτόματης προβολής όλων των φωτογραφιών (slide show) - πρέπει να επιλέξετε τις φωτογραφίες χειροκίνητα (δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα να πάμε στην επόμενη φωτογραφία με την κλασική μέθοδο του συρσίματος).

Μετά ήρθε η σειρά του Facebook. Αν και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στο να συνδεθώ στον λογαριασμό μου, το Wii δεν μπόρεσε να εμφανίσει κανένα από τα προσωπικά μου άλμπουμ και τα άλμπουμ των φίλων μου εμφανιζόταν σαν ‘φωτογραφίες μη διαθέσιμες σε εσάς’. Δεν μπορώ να πω αν αυτό οφειλόταν στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook, ή σε πρόβλημα της εφαρμογής. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας ανάπτυξης (που αξίζει να σμειωθει, ανταποκρίθηκε αμμεσα), ήμουν ο μοναδικός που αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα. Τα πράγματα κύλησαν πιο ομαλά με το Flickr, και μου άρεσε η επιλογή της εφαρμογής να δείχνει όχι μόνο τις δικές μου φωτογραφίες, αλλά επιπλέον 'ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ', ‘κοντνές (γεωγραφικά)’ και δημοφιλείς τοποθεσίες. Εδώ, όπως στο Facebook και στο SmugMug, μπορείτε να έχετε αυτόματη συνεχή προβολή των φωτογραφιών (slide show, χωρίς όμως να μπορείτε να αλλάξετε παραμονής της κάθε φωτογραφίας). Δύο ακόμη αρνητικά σημεία διαπιστώθηκαν κατα τη διάρκεια της δοκιμής. Πρώτον η ανάλυση είναι 480p με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τόσο καλά σε μεγάλη οθόνη, και επειδή το πρόγραμμα πλοήγησης κάνει αυτόματη ανανέωση, ακούγεται ένα ‘μπιπ’ κάθε δύο δευτερόλεπτα ακόμη και αν κοιτάζουμε τη ίδια φωτογραφία. Ακούγεται λίγο ενοχλητικό, αλλά ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε είναι να κλείσουμε τον ήχο της τηλεόρασης.
Με κόστος $2,99 η εφαρμογή αποτελεί μια αξιόλογη αγορά για να βλέπετε τις φωτογραφίες σας σε μεγάλη οθόνη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!