tromaktiko: Ένα Ελληνικό woodstock ίσως να μπορούσε να μαζέψει...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα Ελληνικό woodstock ίσως να μπορούσε να μαζέψει...



Τις δύσκολες αυτές που περνάει η χώρα μας και αφού από τα μηνύματα που παρακολουθώ και από όσα ακούω σε συζητήσεις...
σαν λαός δεν φαίνεται να μπορούμε να ενωθούμε και να αντιδράσουμε όλοι μαζί, μήπως θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι μεγάλοι μουσικοί καλλιτέχνες της χώρας, να μας "μαζέψουν" σε έναν άσχετο επαρχιακό αλλά μεγάλο χώρο, στήνοντας μια μουσική σκηνή χωρίς ημερομηνία λήξης;

Νομίζω πως η μουσική ίσως είναι και από τα ελάχιστα πράγματα πλέον που μπορεί να μας ενώσει σε αυτή τη χώρα για να ξεκολλήσουμε από κόμματα, συνδικάτα και ομάδες. Και που ξέρεις; Αν ξεκινούσε κάτι σαν ένα Ελληνικό woodstock, στην αρχή μπορεί να μαζευόμασταν λίγοι, αλλά μέρα με την μέρα να γινόμασταν πολλοί και να μέναμε εκεί μέχρι να βλέπαμε το ΔΝΤ να φεύγει ή να απαιτούσαμε κατασχέσεις περιουσιών που αγοράστηκαν με κλεμμένα χρήματα μας ή να ζητούσαμε τα πραγματικά αυτονόητα που δικαιούμαστε ως πολίτες.

Οι καλλιτέχνες γιατί είναι εξαφανισμένοι; Έχουμε δει να στήνονται μεγάλες συναυλίες όπου συμμετέχουν δωρεάν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες τα περασμένα χρόνια για δεκάδες άσχετους λόγους, αλλά δεν βλέπω να γίνετε κάτι αντίστοιχο τώρα που ο Ελληνικός λαός περνάει τα πάνδεινα.

Πολύ ρομαντική ή ανέφικτη σκέψη θα πουν πολλοί... μπορεί και να είναι! αλλά από την άλλη σκεφτείτε πως ίσως κάτι τέτοιο να γινόταν η αφορμή που θα μας ξυπνούσε από τον λήθαργο μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!