tromaktiko: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1,05 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κεφαλαιακή ενίσχυση 1,05 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς



Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της Τράπεζας Πειραιώς
H Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων προκειμένου να...
 αντλήσει συνολικά 1,05 δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, στο Reuters τραπεζική πηγή, η Τράπεζα Πειραιώς θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για να αντλήσει 800 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης μετοχών και 250 εκατ. ευρώ από μετατρέψιμα ομόλογα.

Τα συνολικά εποπτικά κεφάλαια του Ομίλου Πειραιώς στο τέλος Ιουνίου του 2010 ήταν 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ήταν 3,4 δισ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια ήταν μειωμένα κατά 7% έναντι του τέλους του 2009. Η επιβάρυνση αυτή προήλθε κυρίως από την κίνηση του αποθεματικού του διαθέσιμου προς πώληση χαρτοφυλακίου, το οποίο επηρεάστηκε κυρίως από την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ομολόγων ελληνικού δημοσίου ως αποτέλεσμα της σημαντικής διεύρυνσης των σχετικών spreads έναντι των γερμανικών ομολόγων.

Στο τέλος Ιουνίου 2010 ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώθηκε στο 9,7% με το Tier I στο 8,8%. Ο δείκτης κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier Ι) χωρίς τις προνομιούχες μετοχές και αφαιρουμένων των άυλων στοιχείων από τα υβριδικά κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 7,9%. Mε βάση το διεθνή τρόπο υπολογισμού του Equity Tier I (χωρίς υβριδικά και προνομιούχες μετοχές), ο δείκτης ήταν 7,5%.

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!