tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 11

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 11



Θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση «τι σκέφτομαι τώρα» που ρωτάει προς όλους τους αναγνώστες η ανάρτηση «Τα μυστικά που κρύβει ο αριθμός 11», γιατί με εκνευρίζει η παραπληροφόρηση!!


Ξεκινώντας από τα εύκολα, κάποια στοιχεία από τα οποία προκύπτει ο αριθμός 11, είναι άκρως αναληθή. Για παράδειγμα, η πτήση 77 είχε 64 επιβάτες και όχι 65. Επίσης η πτήση 77 δεν έπεσε στους δίδυμους πύργους, αλλά στο πεντάγωνο. Ο συνολικός αριθμός θυμάτων δεν ήταν 254, αλλά 246. Σχετικά με τα ονόματα που έχουν 11 γράμματα, φυσικά και πρόκειται για σύμπτωση, καθώς δεν υπάρχει λογική πίσω από την επιλογή αυτών και όχι άλλων λέξεων κλειδιών του γεγονότος, όπως Osama Bin Laden, American Airlines και United Airlines (οι αεροπορικές εταιρίες), World Trade Center κτλ…
Όσο για το κοράνι, το εδάφιο 9.11 δεν αναφέρει τίποτα για αετούς και γιους της Αραβίας. Συγκεκριμένα, καλεί τους πιστούς σε συχνή προσευχή και φιλανθρωπία.
Τέλος, πράγματι αν γράψεις Q33 NY και γυρίσεις σε windings θα προκύψουν τα σύμβολα ενός αεροπλάνου να κατευθύνετε προς 2 κτίρια, μια νεκροκεφαλή και το αστέρι του Δαβίδ. Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που το Q33 NY δεν ήταν ο αριθμός πτήσης! Οι 2 αριθμοί πτήσης ήταν οι ΑΑ77 και UA11. Ούτε ήταν ο αριθμός του αεροσκάφους (όπως αναφέρει άλλη έκδοση του μύθου), καθώς αυτός ήταν Ν334ΑΑ. Απλά κάποιος, έφτιαξε αυτό το σχέδιο χρησιμοποιώντας αυτή τη γραμματοσειρά και είπε ψέματα σχετικά με τα γράμματα ότι είναι ο αριθμός πτήσης.
Αλλά γιατί να τα κάνει κάποιος όλα αυτά;;;
Πολύ απλά, γιατί οι παραπάνω πληροφορίες ήταν σε ένα email που έκανε με forward το γύρω του κόσμου και όταν επέστρεψε στο παραλήπτη, το email-αλυσίδα περιείχε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκατοντάδων χρηστών, κάτι που αποτελεί προϊόν προς πώληση σε εταιρίες τηλε-πωλήσεων (spam). Η ίδια απάτη έχει πολλές μορφές (όπως «ετοιμοθάνατο παιδάκι θα κάνει εγχείριση με τα λεφτά της Microsoft αν εσύ κάνεις forward αυτό το μήνυμα», ή “αυτό το μήνυμα θα σου φέρει τύχη, αλλά αν δεν το στείλεις σε 10 άτομα θα σε βρει μεγάλο κακό» κτλ….)
Επειδή δεν μου αρέσει να βλέπω στο blog σας τέτοιες αναληθείς αναρτήσεις, ήθελα να σας ενημερώνω για την απάτη που υπάρχει και παρακαλώ να την δημοσιεύσετε.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!