Το βραβείο που ανακοινώθηκε την Τρίτη, αναγνωρίζει τους εφευρέτες και τα προϊόντα που πρόκειται να αλλάξουν τον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας, της ιατρικής , της αεροναυπηγικής της περιβαλλοντολογίας και της μηχανικής.
Το μόσχευμα αμφιβληστροειδούς είναι σχεδιασμένο να αποκαταστήσει την όραση σε ανθρώπους που είναι τυφλοί από ασθένειες του αμφιβληστροειδούς. Υπάρχουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική με τέτοια προβλήματα και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
Η συσκευή παίρνει εικόνες από μια εξωτερική βίντεο κάμερα και στέλνει τα ηλεκτρικά σήματα σε ένα εμφύτευμα στο μάτι, παρακάμπτοντας τους κατεστραμμένους φώτο-δέκτες για να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς που είναι ακόμη ενεργοί.
Καθώς και οι κλινικές δοκιμές για την δεύτερη γενιά της συσκευής συνεχίζουν , μια μαζική προσπάθεια από έξι εθνικά , τέσσερα πανεπιστήμια και έναν εμπορικό συνεργάτη αναπτύσσει τεχνολογίες που θα επιτρέψει τρίτη και τέταρτη γενιά μοντέλων , που θα μπορεί να έχει ικανή ανάλυση να αναγνωρίζει χαρακτήρες 24 σημείων και πρόσωπα.
Οι διαφορετικές εταιρείες συνεισφέρουν στο τομέα ειδικοτήτων τους από ηλεκτρονική τεχνολογία και ηλεκτρόδια νευρώνων, βιοσυμβατά ηλεκτρονικά που ερεθίζουν τον αμφιβληστροειδή και ασύρματη επικοινωνία.
Είναι πολύ ικανοποιητικό να δεις την κοινή προσπάθεια από πολλά ινστιτούτα να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας , να αναγνωρίζεται με ένα σημαντικό βραβείο