tromaktiko: Πάμε σε εκλογές το 2011;

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πάμε σε εκλογές το 2011;



ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η θύελλα που προκλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό από τις “περίφημες” πλέον δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το “ανίατο” του δημοσιονομικού προβλήματος της Ελλάδας, υποχρέωσε την επικαιρότητα να σπρώξει σε δεύτερη μοίρα μια είδηση που έρχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και αποκαλύπτει τα μελλούμενα για τη χώρα.
Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις των συνεργατών του Ντομινίκ Στρος-Καν, που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η Κυβέρνηση Παπανδρέου θα μπει στον πειρασμό να προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2011, από τη στιγμή που θα διαπιστώσει ότι τηρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις πολιτικής επιβίωσης και κυριαρχίας.
Ειδικότερα, στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι στην Ελλάδα θα στηθούν κάλπες μετά το καλοκαίρι του επόμενου έτους, από τη στιγμή που οι αγορές θα έχουν αρχίσει να πείθονται ότι η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής πειθαρχίας που προβλέπει το μνημόνιο, προχωρεί αδιασάλευτα, και η εικόνα της χώρας θα έχει βελτιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα με τους τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζυγίσει τότε τα δεδομένα που θα έχει στα χέρια του, και αναφορικά με το πολιτικό κλίμα της εποχής. Δηλαδή, το κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις θα δίνουν αέρα υπεροχής στο ΠΑΣΟΚ, και πόσο φυσικά θα έχει τρωθεί η πολιτική ηγεμονία της Κυβέρνησης από τις επερχόμενες εκλογές για τους δήμους και τις Περιφέρειες.

http://www.statesmen.gr/8337/politiki/elections-2011_11-10-2010.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!