tromaktiko: Σε 417 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη της Coca-Cola 3E στο 9μηνο

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σε 417 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη της Coca-Cola 3E στο 9μηνο



Αύξηση 1% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3E στο 9μηνο, ανερχόμενα σε 417 εκατ. ευρώ. Το πρώτο 9μηνο του 2010 περιλαμβάνει χρέωση φόρων ύψους 21 εκατ. ευρώ (0,06 ευρώ ανά μετοχή), η οποία σχετίζεται με την «Έκτακτη, Εφάπαξ Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης» στην Ελλάδα.
Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 1.620 εκατ. κιβώτια, στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το πρώτο 9μηνο του 2009. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 5,29 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 643 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 124 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 621 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Στα 216 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E στο τρίτο τρίμηνο, ενώ στο ίδιο διάστημα, τα συγκρίσιμα EBIT της εταιρείας ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ. Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 611 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 2 δισ. ευρώ περίπου, σημειώνοντας αύξηση 6% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola 3Ε κ. Δώρος Κωνσταντίνου δήλωσε: «Τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά το τρίμηνο, αντικατοπτρίζουν την επιτυχή υλοποίηση των μακροπρόθεσμων στρατηγικών επιλογών και το εύρος των αγορών μας. Βλέπουμε με ικανοποίηση την συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη σε ορισμένες από τις βασικές χώρες μας, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Στη Ρωσία, συνεχίζεται η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και δαπάνης ενώ ευνοηθήκαμε επίσης από ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα κατά τη διάρκεια του τριμήνου .

Η αύξηση του όγκου πωλήσεων του Ομίλου και η βελτίωση των λειτουργικών κερδών σε μία από τις κύριες περιόδους πωλήσεων ενισχύθηκαν από την συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για περιορισμό του κόστους, την βελτίωση της λειτουργικής μας ευελιξίας και τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες. 

Καθώς ξεκινά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ρυθμό και την έκταση της οικονομικής ανάκαμψης στις αγορές μας. Η αρνητική επίδραση από την εφαρμογή των διαφόρων μέτρων λιτότητας στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε συνεχίζει να επηρεάζει την καταναλωτική δαπάνη, γεγονός που είναι πιο έκδηλο στις αναπτυγμένες αγορές μας. Ωστόσο, οι επενδύσεις για την προώθηση των προϊόντων μας και η επιδίωξή μας για ένα πελατοκεντρικό τρόπο λειτουργίας, θα μας δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά και τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών στο άμεσο μέλλον.»
http://www.tanea.gr/rendered.htm
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!