tromaktiko: Κεφαλογιάννης: Έχετε γίνει ανέκδοτο..στα καφενεία 5 στα 10 κινητά όταν κτυπούν βγαίνει η φωνή του Παπανδρέου και λέει "λεφτά υπάρχουν"

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κεφαλογιάννης: Έχετε γίνει ανέκδοτο..στα καφενεία 5 στα 10 κινητά όταν κτυπούν βγαίνει η φωνή του Παπανδρέου και λέει "λεφτά υπάρχουν"



Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στη Βουλή απευθυνόμενος στους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε για αναδιανομή του εισοδήματος. Ωραίες λέξεις, ΠΑΣΟΚικές, του ‘80! Μίλησε για κοινωνικό μέρισμα. Τι ωραίες εκφράσεις!
Ποια αναδιανομή εισοδήματος, κύριε Πρωτόπαπα; Την αναδιανομή εισοδήματος το ΠΑΣΟΚ την έκανε με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, όπου 30 τρισεκατομμύρια δραχμές, 100 δισεκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια και πήγαν από τις τσέπες των φτωχών και των φουκαράδων στις τσέπες των πλουσίων.
.Σήμερα έχουμε το Μνημόνιο, αλλά μάλλον δεν το έχετε διαβάσει -και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό- γιατί δεν ξέρετε, ως πλειοψηφία, τι ψηφίσατε: 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα λεφτά που πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης μόνο το 2010!
Έχετε γίνει ανέκδοτο! Πηγαίνετε στα καφενεία στην εκλογική σας περιφέρεια. Θα δείτε ότι στα πέντε από τα δέκα κινητά τηλέφωνα που χτυπούν βγαίνει η φωνή του κυρίου Παπανδρέου και λέει «λεφτά υπάρχουν». Υπάρχουν δισεκατομμύρια. Υπάρχουν τρισεκατομμύρια. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ανέκδοτο!
Και αυτό δεν είναι μόνο για το 2010. Πηγαίνετε στο 2011 –τυχαίνει να έχω μπροστά μου τους σχετικούς πίνακες- να δείτε τι θα πληρώσουμε. Θα πληρώσουμε 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014. Έχουμε πληρώσει μόνο τα 5 δισεκατομμύρια, ως Έλληνες φορολογούμενοι. Απομένουν 25 δισεκατομμύρια ευρώ να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μέχρι να λήξει το Μνημόνιο.
Να σας διαβάσω από τον Προϋπολογισμό σας και το Μνημόνιο τι θα πληρώσουμε για το 2011; Για Φ.Π.Α. 1 δισεκατομμύριο ευρώ, για καύσιμα 250, για τσιγάρα, που συζητούμε σήμερα, 300, για ποτά 50, για μείωση μισθών 400, για μείωση συντάξεων 500. Για αυθαίρετα κτίσματα και ημιυπαίθριους χώρους - από το 2009, όταν ήρθατε στην εξουσία, σας λέγαμε να το βάλετε, ακριβώς για να είναι το έλλειμμα στο 8,2, αλλά το βάζετε στον Προϋπολογισμό του 2011- 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Εσείς μας εγκαλούσατε ότι αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να μαζευτούν και τα βάζετε στον Προϋπολογισμό του 20! 11!
Για τυχερά παιχνίδια -όλα στο τζόγο- 500 εκατομμύρια ευρώ. Για μείωση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων 500 εκατομμύρια ευρώ. Εξοικονόμηση από ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ! Εσείς, το μεγάλο Κόμμα της Αυτοδιοίκησης, κάθε χρόνο μειώνετε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάπτυξη, απ’ όπου θα βγει και το κοινωνικό μέρισμα κατά 500 εκατομμύρια ευρώ και για το 2012 και για το 2013 και για το 2014.
Επίσης, εσείς, το Κόμμα της Αυτοδιοίκησης, μια και έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, μειώνετε, με βάση αυτά που υπογράψατε και αυτά που ψηφίσατε, 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Αυτή είναι η υπογραφή σας! Αυτό ψηφίσατε εσείς, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για το Μνημόνιο. Πώς θα στηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση;

Ουσιαστικά τι κάνετε; Μεταφέρετε τη χρεοκοπία στην τοπική αυτοδιοίκηση, να έχουν το κόστος οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να απολύσουν μονίμους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Για το 2011 μας επιφυλάσσετε έναν προϋπολογισμό σε βάρος της τσέπης του Έλληνα φορολογούμενου με βάση αυτά που ψηφίσατε, 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το 2012 ο πολίτης θα πληρώσει 5,75 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το 2013 θα πληρώσει 4,77 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2014 θα πληρώσει 4,70 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης θα πληρώσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την πολιτική της ύφεσης, που οδηγεί σε φαύλο κύκλο την οικονομία χωρίς διαφυγή -γιατί ανάπτυξη δεν υπάρχει- από το Μνημόνιο.
Αυτή, λοιπόν, είναι η αναδιανομή του εισοδήματος. Σ’ αυτά να απαντήσετε και αφήστε τους χαρακτηρισμούς. Κάθε φορά που θα φέρνετε το θέμα, θα φεύγετε με σκυμμένο το κεφάλι, διότι οι ευθύνες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι οι ευθύνες για τα 280 δισεκατομμύρια από τα 300 δισεκατομμύρια που παραλάβατε το 2009.
Και όποτε θέλετε, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θέλετε εξεταστική επιτροπή; Ξεκινήστε από το 1980. Θέλετε ανεξάρτητη αρχή; Είμαστε μέσα. Θέλετε να συζητήσουμε οτιδήποτε στη Βουλή; Ανοίξτε το θέμα. Μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας και να κάνετε εξεταστική επιτροπή για το 2007 και το 2009, να διώκετε για μικροκομματικές και μικρόψυχες λογικές τους πολιτικού σας αντιπάλους. Αν έχετε τσαγανό, εδώ είμαστε.



irakliotikosteki
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!