tromaktiko: Η αλήθεια για το Ειρήνης & Φιλίας και τους 52 απολυμένους

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η αλήθεια για το Ειρήνης & Φιλίας και τους 52 απολυμένους



ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ
Πλήθος από blogs αναδημοσιεύει ισχυρισούς ότι στο ΣΕΦ «Πετούν στο δρόμο 52 εργαζόμενους».
Πρόκειται για Τεράστιο Ψέμα.
Πρόκειται για παρανόμως προσληφθέντες μέσω ενός διαγωνισμού που «στήθηκε» για την πρόσληψη των εκ Λαμίας (αλλά όχι μόνον) συγγενών και φίλων του Σταϊκούρα πατρός, του Δντη του ΣΕΦ κ. Λινάκη, του Αναπλ. Δντη ΣΕΦ κ. Σουφλέρη, της κ. Χατζοπούλου διοικ. υπαλλήλου του ΣΕΦ, κλπ.
Το ότι ο διαγωνισμός πρόσληψης έγινε μεν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αλλά εκτελέστηκε απευθείας από Επιτροπή εξ υπαλλήλων του ΣΕΦ, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της (Ευάγγελο Σουφλέρη, Δέσποινα Χατζοπούλου και Σοφία Γκούζου) να ξεσαλώσουν.
Περνούσαν δικαιολογητικά όπου έδιναν και έπαιρναν οι παραποιήσεις πιστοποιητικών τέκνων, ψευδείς προϋπηρεσίες εργασίας, μη αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών πτυχίων, μαϊμού διπλώματα ξένων γλωσσών, κλπ…
Επισημαίνω εδώ ότι στην επιτροπή θα έπρεπε να συμμετέχει εκπρόσωπος – παρατηρητής του Σωμάτείου Εργαζομένων, αφού οι συνδικαλιστές το είχαν ζητήσει!

Φυσικά αγνοήθηκε το αίτημα
Έτσι “πέτυχαν” στο διαγωνισμό συγγενείς του Διευθυντή, του Αναπληρωτή Διευθυντή, των Μελών της Επιτροπής, του Πρόεδρου του Δ.Σ. του ΣΕΦ και φυσικά του κ. Σταϊκούρα.
Τους μπάσανε μάλιστα στο ΣΕΦ για να πιάσουν δουλειά ώστε να δημιουργήσουν τετελεσμένα, πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα μακροημερεύσει.
Η κομπίνα αποκαλύφθηκε από τη σθεναρή αντίδραση πολλών εξ υμών των “αποτυχόντων” υποψήφιων του Διαγωνισμού. Μετά τις ενστάσεις των αδικηθέντων, ο ΑΣΕΠ επελήφθη και σε επανεξέταση διαπιστώθηκε ότι από τους περίπου 55 “επιτυχόντες”, μόνον οι 18 είχαν τα κατάλληλα μόρια ώστε να προσληφθούν στο ΣΕΦ. Κατανοητή σήμερα η ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος που δημιουργείται στους 33 αποτυχόντες και παρανόμως προσληφθέντες, ακατανόητη όμως η προσπάθεια να ψευδολογήσουν στα αυτονόητα.

Η κομπίνα περιγράφεται αναλυτικά και απόλυτα στο πόρισμα Λυμπερόπουλου.
(Φροντίστε να την διαβάσετε για να μείνετε με το στόμα ανοιχτό)

Από ότι γνωρίζουμε δεν υπάρχει συμπαράσταση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΣΕΦ έναντι των παρανόμως προσληφθέντων, καθώς τα μέλη του είναι πεπεισμένα για την παρανομία. Απλά έχουν μια στάση “κατανόησης” στο πρόβλημα των ανθρώπων που νόμιμα – ξενόμιμα δούλεψαν πλάι τους για περίπου 3 χρόνια. Η υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, πάλι, το οποίο ενέπλεξαν οι δήθεν “απολυόμενοι” δεν είναι παρά μια πρωτοφανής συνδικαλιστική παρέμβαση υπέρ της παρανομίας και εναντίον εργαζομένων που νόμιμα και αξιοκρατικά πέτυχαν στον διαγωνισμό.
Το προεδρείο του Εργατικού Κεντρου πρέπει να διαλέξει: είναι υπέρ των αδικηθέντων εργαζομένων ή υπέρ των παρανόμως και δολίως «επιτυχόντων; Είναι υπέρ της έντιμης συνδικαλιστικής παρέμβασης ή υπέρ μιας άκριτης αντικυβερνητικής τακτικής, που δεν μας αφορά εν προκειμένω;…
Όπως και να έχει, 33 άνθρωποι που είχαν τα προσόντα έμειναν απέξω ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Οι 33, πάλι, αποτυχόντες και απομακρυνόμενοι από το ΣΕΦ, να ψάξουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που τους έριξαν σε μια απάνθρωπη ιστορία.

Και να πάψουν να παριστάνουν τα θύματα "απάτης" εκ μέρους του ΑΣΕΠ (έτσι ξεδιάντροπα γράφουν σε κάποιο πανό διαμαρτυρίας) ή πολιτικής και κομματικής δίωξης εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης, γιατί:

α) Όταν ο ΑΣΕΠ διαπίστωσε τις παρατυπίες και τις νοθείες κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία.
β) Όταν ο ίδιος ο ΑΣΕΠ μελέτησε τα στοιχεία και εξέδωσε νεους Πίνακες επιτυχόντων πάλι κυβερνούσε ο κ. Καραμανλής.
Γ) Όταν ο ΑΣΕΠ διέταξε τη Διεύθυνση του ΣΕΦ να εκτελέσει τον νέο Πίνακα επιτυχόντων και πάλι κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία.

Αυτά τα ολίγα περιληπτικά, από έναν ΑΔΙΚΗΘΕΝΤΑ!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!