tromaktiko: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 80 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 80 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ



Την 04-10-2010 δημοσιεύθηκε προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 80 θέσεις Ειρηνοδικών. Σημειώνω ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για Ειρηνοδίκες είχε γίνει στις 22-9/25-10-1997. Η ανωτέρω προκήρυξη λοιπόν περιέχει ορισμένα στοιχεία τα οποία προσβάλλουν κάθε έννοια δικαίου, αξιοκρατίας και σοβαρότητας.


Συγκεκριμένα, στην παρ. 7 της προκήρυξης αναφέρεται ότι: "Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:...7) Βεβαίωση του γραμματέα του δικαστικού συμβουλίου του οικείου πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας του/της ότι υπέβαλλε αίτηση για τη διαπίστωση του ήθους και του χαρακτήρα. Η αίτηση αυτή πρέπει να υποβληθεί στο δικαστικό συμβούλιο δύο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού."
Περαιτέρω, η προκήρυξη αναφέρει ότι ο διαγωνισμός "θα διενεργηθεί στην Αθήνα στο κατάστημα του Αρείου Πάγου, στις 06 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00."
Καταρχάς, η απαίτηση για πιστοποιητικό ήθους και χαρακτήρα, αυτή καθεαυτή είναι εντελώς ανόητη και θυμίζει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων με άλλη ονομασία. Δεύτερον, δεν ορίζεται κανένα αντικειμενικό κριτήριο με βάση το οποίο θα αξιολογηθεί το ήθος και ο χαρακτήρας του κάθε υποψηφίου.
Τρίτον και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στις 04-10, ο διαγωνισμός γίνεται 06-12, συνεπώς οι δύο τουλάχιστον μήνες για την υποβολή της αίτησης για το πιστοποιητικό ήθους, αφήνουν πρακτικά χρονικό περιθώριο μόνο μίας ημέρας (05-10) για την υποβολή της αίτησης!!! Αυτό σημαίνει ότι μόνο όσοι έλαβαν εκ των προτέρων εσωτερική ενημέρωση πρόλαβαν να καταθέσουν εμπρόθεσμα την αίτηση και θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι ακόμη και στο πολύ ενημερωμένο ιστολόγιο diorismos.gr, η είδηση για την προκήρυξη αναρτήθηκε στις 06/10(βλ. στην ιστοσελίδα σχετικά).
Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μέγα σκάνδαλο ηθικά και νομικά. Μετά το πάθημα του ΔΝΤ, υποτίθεται ότι θα σταματούσαν οι προκλητικές παρατυπίες στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού οι οποίες παραπέμπουν σε επίπεδο Μπανανίας. Ακόμα δεν διδαχθήκαμε τίποτε;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!