tromaktiko: Απορίες για ACER

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απορίες για ACER



Η μειωμένη συχνότητα που παρατηρείτε δεν είναι λόγω της Acer αλλά λόγω του τρόπου που λειτουργούν οι σύγχρονοι επεξεργαστές των φορητών.

Οι σύγχρονοι επεξεργαστές ρίχνουν την συχνότητα λειτουργίας τους όταν δεν τρέχει κάποιο απαιτητικό πρόγραμμα για οικονομία στο ρεύμα. Μόλις τρέξει κάποια απαιτητική εντολή επανέρχονται στην κανονική ταχύτητα μέχρι να την ολοκληρωθεί αυτή η εντολή και μετά επανέρχονται σε χαμηλότερη συχνότητα.
Επιπλέον στους φορητούς υπολογιστές η ταχύτητα του επεξεργαστή μειώνεται για λόγους αυτονομίας όταν λειτουργεί μόνο με μπαταρία (χωρίς να είναι στην πρίζα). Όταν τρέχει σε χαμηλότερη συχνότητα καταναλώνει λιγότερο ρεύμα άρα αυξάνεται η αυτονομία με την ίδια μπαταρία.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την δυνατότητα ακολουθώντας τα εξής βήματα:
- Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου
- Σύστημα και συντήρηση
- Επιλογές παροχής ενέργειας
- Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίων. Ανάλογα με το αν θέλετε να αλλάξετε την συμπεριφορά του υπολογιστή όταν είναι στο ρεύμα ή όταν είναι στην μπαταρία επιλέγετε την αντίστοιχη επιλογή.
- Αλλαγή ρυθμίσεων παροχής ενέργειας για προχωρημένους
- Στις ρυθμίσεις του επεξεργαστή επιλέξτε 100% και για ελάχιστη και για μέγιστη ταχύτητα.

Πατήστε ΟΚ μέχρι να κλείσετε όλα τα παράθυρα και θα λειτουργεί ο υπολογιστής στο μέγιστο.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Ως συνέπεια θα έχετε μειωμένη αυτονομία με την μπαταρία και όταν έχει καύσωνα ή αν τοποθετήσετε τον φορητό πάνω σε κουβέρτα/μαξιλάρι το οποίο εμποδίζει τον αερισμό του από κάτω τότε ο υπολογιστής θα κολάει/κλείνει λόγω υπερθέρμανσης.
Αυτό δεν είναι πρόβλημα κάποιας συγκεκριμένης εταιρείας αλλά λόγω των τεχνικών προδιαγραφών των φορητών υπολογιστών. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές απαιτούν επαρκή αερισμό ο οποίος εμποδίζεται από τυχόν ύφασμα στο κάτω μέρος.
Όλοι οι κατασκευαστές αναφέρουν στο εγχειρίδιο χρήσης την θερμοκρασία λειτουργίας, συνήθως από 5°C έως 35°C.

Υ.Γ. Δεν έχω σχέση με καμία εταιρεία φορητών υπολογιστών. Τα παραπάνω τα γνωρίζω από προσωπική ενασχόληση με τους υπολογιστές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!