tromaktiko: ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ



Διάβασα στην εφημερίδα την συνέντευξη του Έπαρχου Λήμνου κου Σάραγκα στην οποία έκανε αποτίμηση του έργου του και καθόριζε τις προτεραιότητές του για τη Λήμνο όταν εκλεγεί.
Τον Αι- Στράτη τον ξέχασε ως συνήθως αλλά το σημαντικότερο όλων υπονόησε την ανάγκη να ορισθεί Αντιπεριφέρειάρχης Λήμνου.

Από περιέργεια στη συνέχεια, διάβασα τους δικτυακούς τόπους του Επαρχείου και της Νομαρχίας για τα έργα τα οποία ανέφερε. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε προσκήνια και μυστικά παρασκήνια αλλά, να κάνω κάποιες διαπιστώσεις που ταυτόχρονα αποτελούν και καταγγελίες, απευθυνόμενος προς τους Λήμνιους συμπατριώτες μου με αφορμή τη εποικημένες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ας πάμε 4 χρόνια πίσω. Θυμηθείτε τα μεγάλα οράματα, τις τρελές υποσχέσεις. των σημερινών διοικητικών παραγόντων. Όλοι οι σημερινοί διοικούντες υπόσχονταν ένα νησί πρότυπο ανάπτυξης . Με καλές συγκοινωνίες (όχι με πλοία 50 ετών ), άλλος αγόραζε πλοία άλλος αεροπλάνα οι γεωργοί θα μετέφεραν τα εμπορεύματα τους χωρίς προβλήματα κ.α..

Στη συνέντευξη μίλησε ο Κος Σάραγκας για το συγκοινωνιακό και ιδιαίτερα για το ακτοπλοϊκό.

Ότι και να γράψω είναι λίγο. Ο τότε νεοεκλεγείς έπαρχος κ. Σαραγκας ‘έσφαζε και μαχαίρωνε’ και οι σοφοί της Λήμνου έπαιρναν τις μεγάλες αποφάσεις στο Επαρχείο.

Συγκεντρώσεις απεργίες καταγγελίες υπουργών πλοία που βουλιάζουν επίδειξη γνώσεων ναυπηγικής και ένα σορό άλλες ανοησίες και επίδειξη παντογνωσίας και μεγαλομανίας.

Για να μην γράφω πολλά θα πάω στο αποτέλεσμα .

1 Χάθηκε η γραμμή της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΡΟΔΟΥ
2 Χάθηκε η γραμμή της ΚΥΜΗΣ- ΛΗΜΝΟΥ-ΚΑΒΑΛΑΣ
3 Χάθηκε η γραμμή ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ -ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
4 Χάθηκε η γραμμή ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΣΠΟΡΑΔΕΣ-ΛΗΜΝΟ
5 Χάθηκε η γραμμή ΛΗΜΝΟΥ-ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ- ΧΙΟΥ –ΤΗΝΟΥ- ΣΥΡΟΥ-ΛΑΥΡΙΟ .

Τα υπάρχοντα δε πλοία σήμερα το μικρότερο είναι 35 ετών. (εδώ πρέπει να πω ότι καλά που ενδιαφέρθηκε και ΝΕΛ και έχουμε αυτά τα πλοία παρά της αντιρρήσεις ορισμένων που θέλουν νέα πλοία εδώ και τώρα)

Αποτελέσματα καλοκαιριού ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΠΙΑΝΕΣ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ .Καθυστερήσεις 5 &6 ώρες και ακυρώσεις δρομολογίων.
Μεταφορά επικίνδυνων αγροτικών προϊόντων αδύνατη. Τα αρνιά το Πάσχα χάσανε πολύ την αξία τους εξαιτίας της αδυναμίας μεταφοράς.

Ας θυμηθούμε επίσης πριν λίγο καιρό που όλη η Λήμνος μια ψυχή διαδήλωνε για το ακτοπλοϊκό εκείνος κρυβόταν και κώφευε.

Ποια ήταν η παρέμβασή του τότε και για ποια προτεραιότητα μας μιλάει τώρα;

Μίλησε για το νερό και τα φράγματα.

Τι έκανε για να αποτραπεί η απένταξη από τις χρηματοδοτήσεις του Γ! Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Φράγματος Κάσπακα, που συνέβη επί των ημερών του, όπου δεν καταβλήθηκε, δυστυχώς, καμιά προσπάθεια να αποφευχθεί αυτή η επιβλαβέστατη συνέπεια, καθώς και για την μη κατασκευή ενός άλλου φράγματος στην περιοχή του Δήμου Ατσικής, στο κέντρο του νησιού και της αγροτικής παραγωγής του;;

Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα.
Τώρα που δεν υπάρχουνε παράδες θα πούμε το νερό νεράκι, εξαιτίας της αδιαφορίας του. Ποίον θέλει να κοροϊδέψει πάλι;

Οι Λημνιοί έχουν μνήμη και δεν ξεχνούν τη κοροϊδία.

Η Λήμνος φημίζεται για την κτηνοτροφία της, τα ψάρια της και την αγροτική της παραγωγή. Στην συνέντευξή του δεν ανέφερε τίποτα. Ευτυχώς, γιατί θα είχα να του πώ πολλά. Ξέρετε γιατί κανένας γονιός, δεν θέλει να κάνει το παιδί του επαγγελματία αγρότη, κτηνοτρόφο, ψαρά; Θα σας εξηγήσω εγώ το γιατί.

Η Λημνιακή Κτηνοτροφία, κυρίως προβατοτροφία και δευτερευόντως αιγοτροφία, έχει καταρρεύσει, για οικονομικούς λόγους. Οι κτηνοτρόφοι ξεπουλούν φέτος το γάλα και τα αρνιά στους εμπόρους χωρίς κέρδος. Η τοπική αλιεία, πνέει τα λοίσθια.

Τα εφαρμοζόμενα προγράμματα, λεγόμενα «νέων αγροτών», με τις διάφορες επιδοτήσεις, δεν έχουμε στοιχεία αν συμβάλλουν και σε τι ποσοστό, στην αύξηση της παραγωγής του αμπελιού και των λοιπών καλλιεργειών.
Μήτε επίσης υπάρχουν στοιχεία, υποδεικνύοντα ότι, το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας έχουν αυξήσει και σε τι ποσοστό, το αγροτικό εισόδημα.

Αντίστοιχη είναι η κατάρρευση των αμπελοκαλλιεργειών, δημητριακών.

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι φυσικοί προστάτες του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, στη Λήμνο τουλάχιστον, για διάφορους λόγους, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν είδη εκμηδενιστεί ή πνέουν και αυτοί τα λοίσθια.

Για όλα αυτά ούτε καν ασχοληθήκε, διαφορετικά θα μπορούσε να μου δώσει απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις:

Εχει εκπονηθεί συνολικό εξειδικευμένο πρόγραμμα αγροτικής- γενικώτερα- ανάπτυξης στη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο;

Το πρόγραμμα αυτό εξεπονήθη με συνεργασία των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων τους, καθώς και με τους λοιπούς φορείς που εμπλέκονται με την τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στον Νομό μας.

Ο κ. έπαρχος και η Παράταξη «Αγώνας για τα Νησιά μας», έχει υποβάλει εν προκειμένων, συγκεκριμένες δικές της προτάσεις, και ποιες;

Έχει ενταχθεί στην πρόταση της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και του δικού μας Νομού (και γενικότερα, στην περιοχή του τ. Υπουργείου Αιγαίου, για όλους τους νησιωτικούς Νομούς της αρμοδιότητας του). Και αν τέτοιες προτάσεις έχουν εκπονηθεί, μήπως γνωρίζει, ποιες είναι αυτές.

Άδικα τον ρωτάω αφου δεν 'σκαμπάζει γρί' από αγροτικά

Μας είχε υποσχεθεί στο νοσοκομείο ότι θα έμπαινε τάξη και θα λειτουργούσε σωστά και ένα σορό άλλα ωραία.

Το Νοσοκομείο ο Θεός να έχει καλά των κόσμο να μην χρειαστεί να νοσηλευθεί και φυσικά να μην χρειασθει ο αξονικός τομογράφος. Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης. Η αντιπρόεδρος του νοσοκομείου παραιτήθηκε όταν διαπίστωσε περίεργες μεθοδεύσεις. Το γεγονός αυτό αποσιωπήθηκε.

Ο έπαρχος ως μεγάλος αγωνιστής και κυνηγός θα έλυνε τα προβλήματα με τα κουνέλια. Ενέκρινε αν δεν κάνω λάθος 30,000 χιλιάδες ΕURO για κάποιον καθηγητή ο οποίος αφού μελετήσει και ξοδέψει τα 30,000 χιλιάρικα θα προτείνει τρόπους καταπολέμησης .ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Ίσως ο καθηγητής περιμένει νέα κονδύλια από των κύριο έπαρχο για να μάθουν τα κουνέλια να τρώνε EURO οπότε θα γλυτώσουμε τα χωράφια.

Βεβαίως εδώ δεν πρέπει να αδικήσω τον μεγάλο αγωνιστή τον έπαρχο της Λήμνου διότι στην ενημέρωση που έκανε σε βουλευτή του ΛΑΟΣ τον διαβεβαίωσε ότι η Λήμνος είναι παράδεισος ανάπτυξης .Αυτό είμαι σίγουρος ότι μόνο αυτός το βλέπει.

Ο κ. ΣΑΡΑΓΚΑΣ, λίγο πρίν την εκπνοή της θητείας του, πέραν της απραξίας εκτελέσεως σημαντικής σημασίας δράσεων και έργων στρατηγικού αναπτυξιακού χαρακτήρα, στη Λήμνο μας, αφού μοναδικό μέλημα δικό του και της παράταξής του, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το πολύμορφο «τρύγημα της εξουσίας», με μεθόδους αχρείου κομματαρχισμού, εσχάτης μορφής λαϊκισμού, εκδηλώσεων life style και στιγμιαίου εντυπωσιασμού, αξιοποιώντας προς τούτο όλες τις τεχνικές διαρκούς προβολής, κυριότατα μέσω δημοσίων σχέσεων, πραγματικές «σαπουνόφουσκες» εν τέλει, παραδίδεÎ! ¹ σε λίγο το Επαρχείο, έχοντας καταρρακώσει το κύρος του Θεσμού της Αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και καταδικάσει τον Νησί μας σε κραυγαλέα υπανάπτυξη, ποικιλότροπα, εν μέσω πολλών και διαφόρων κακών επιλογών του.

Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου του λέω ένα μεγάλο ΟΧΙ .

Η κακοτυχία του στις εκλογές θα είναι το πρώτο μονοπάτι της αλήθειας με τη δική βοήθεια των συμπατριωτών μου


Ιωσήφ Τεντόμας
Θάνος Λήμνος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!