Παρατηρείται το φαινόμενο υπολογιστές με κορυφαία antivirus να κολλάνε ιούς, να τους αποσπούν στοιχεία ταυτότητας, ακόμη και να αποκτούν ολοκληρωτική πρόσβαση κακόβουλοι χρήστες σε αυτούς.
Προφανώς και δεν αρκεί ένα καλό λογισμικό προστασίας από ιούς για να είμαστε ασφαλείς. Κάθε χρήστης θα πρέπει να φροντίζει όχι μόνο για την εγκατάσταση του κατάλληλου antivirus στον υπολογιστή του, αλλά θα πρέπει επίσης να φροντίζει και για την πλήρη ενημέρωση του για τυχόν αναβαθμίσεις. Το λογισμικό από μόνο του δεν θα μπορέσει να κρατήσει την άμυνα του υπολογιστή ανέπαφη από νέες ευπάθειες αν δεν είναι πλήρως αναβαθμισμένο.
Επίσης θα πρέπει να αλλάζετε κωδικούς πρόσβασης αρκετά συχνά και να χρησιμοποιείτε πολύπλοκους κωδικούς. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε βαρεθεί να ακούτε για το θέμα των κωδικών αλλά ακόμη προτιμούνται οι απλοί κωδικοί, η χρήση των οποίων είναι βασική αιτία επιτυχών επιθέσεων. Αναλογιστείτε ότι ορισμένοι χρήστες, ακόμη και administrators, χρησιμοποιούν το όνομα τους ή την ημερομηνία γέννησής τους ως κωδικό πρόσβασης. Έλεος!
Κλείνοντας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το πόσο επικίνδυνο είναι το διαδίκτυο. Ακριβώς για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί ποια link ανοίγουμε, σε ποια site σερφάρουμε, ποια mail ανοίγουμε και γενικότερα να φιλτράρουμε πρωταρχικά εμείς την κάθε κίνησή μας.
http://www.secnews.gr/archives/4499