tromaktiko: Apoel uk

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Apoel uk



Ο σύνδεσμος Φίλων ΑΠΟΕΛ Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελε καταρχάς να ευχηθεί στους απανταχού Έλληνες χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την ημέρα που το ΟΧΙ του Μεταξά και του Ελληνικού λαού ακούστηκε μέχρι και τη Ρώμη, δείχνοντας έτσι σε κάθε λογής δυνάστες ότι οι Έλληνες δεν παραδίδονται ποτέ ακόμα κι αν έχουν να κάνουν με στρατιωτικές και πολιτικές υπερδυνάμεις.
 Η αντίσταση στον φασισμό και τον ναζισμό και η διαφύλαξη των πάτριων εδαφών κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου δεν διαφέρει πολύ από τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο. Οι δικτάτορες τις εποχής εκείνης δεν έχουν και πολλή διαφορά από τους σημερινούς, σε μία εποχή που το ρουφιανιό, το φακέλωμα, και οι κυβερνητικές παρακολουθήσεις είναι στην καθημερινή διάταξη των κυβερνόντων. Η σημερινή ημέρα μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε, η καθημερινή αντίσταση στους ξένους 'φίλους' μας και στους εσωτερικούς Εφιάλτες ολοένα και δυναμώνει, το ΟΧΙ του Μεταξά αντοιχά πιο δυνατά στα αυτιά μας, προστάζοντάς μας και εμάς να μην υποκύψουμε σε εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις.
Παρόλα αυτά, ο Σύνδεσμος Η.Β εκφράζει την έκπληξη και την λύπη του που το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου διάλεξε ως ομιλητή της γιορτής που έγινε στο σωματείο τον Αβέροφ Νεοφύτου. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα σωματείο που έβγαλε από τις τάξεις του εκατοντάδες ήρωες και αγωνιστές. Ο απλός κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι αυτός που σε κάθε εθνικό κάλεσμα δίνει το παρών του για το καλό της πατρίδας και μόνο της πατρίδας, για κανένα κόμμα, για καμία οργάνωση, μόνο για την Ελλάδα. Από τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες αξιόλογοι ιστορικοί και άνθρωποι οι οποίοι αγωνίστηκαν για τον τόπο μας, πολλοί απ τους οποίους μάλιστα ανήκουν στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ, θεωρούμε ύβρις προς τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ την απόφαση να ορίσουν ως ομιλητή της γιορτής έναν άνθρωπο που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πάντα υπεράνω κομμάτων και οργανώσεων, ο Ονούφριος Κληρίδης, αθλητής του ΑΠΟΕΛ και πρώτος νεκρός των Οκτωβριανών δεν έδωσε τη ζωή του για κανένα κόμμα, για καμία οργάνωση, παρά μόνο για την Γαλανόλευκη. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ κύριοι δεν είναι αρνιά για να τους μαντρίζεται, αυτά ξέρετε που συμβαίνουν. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι περήφανος, αυτόνομος, και έχει ως πρώτο μέλημά του την πατρίδα, και όχι το κόμμα του. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι με ποιο σκεπτικό κάλεσαν τον συγκεκριμένο πολιτικό να μιλήσει για την 28η Οκτωβρίου. Εμείς ως Σύνδεσμος Η.Β θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πάντες πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλεύεται το όνομα και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για προσωπικά, πολιτικά, και κομματικά συμφέροντα. Μπορεί να είμαστε μίλια μακριά, μένουμε όμως άγρυπνοι φρουροί ούτως ώστε να μην μπορεί κανένας να εκμεταλλευτεί την λατρεία και την αρρώστια του ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ για την ομάδα του. Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, βροντοφωνάζουμε και εμείς από εδώ πέρα ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ΑΠΟΕΛ μας.
AΠΟΕΛ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!