tromaktiko: Επιτέλους να τελειώσει αυτό με τα barcode

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους να τελειώσει αυτό με τα barcode



Επιτέλους να τελειώσει αυτό με τα barcode.
Επειδή τυγχάνει λόγω της δουλειάς μου να έχω barcode για κάποια προϊόντα μου και να γνωρίζω καλά πως λειτουργεί... το σύστημα από τον παγκόσμιο οργανισμό GS1 o οποίος έχει στις αρμοδιότητές του την διαχείρηση των barcode παγκοσμίως... το 520 και σύντομα το 521 είναι barcode αγορασμένα στην Ελλάδα από ελληνική εταιρεία. Τα προϊόντα που τα φέρουν είναι της εταιρείας που τα αγόρασε, η οποία μπορεί είτε να εισάγει προϊόντα από το εξωτερικό και να τα διακινεί στην χώρα μας είτε να εξάγει ελληνικά προϊόντα είτε να πουλάει ελληνικά προϊόντα στην Ελλάδα.
Οπότε το barcode μπορεί μεν να αφορά ελληνικά προϊόντα αλλά όχι μόνο ελληνικά. Επίσης μπορεί να αφορά και ελληνικά προϊόντα που εξάγονται και καταναλώνονται σε άλλες χώρες. Οπότε είναι άστοχο αυτό που λέει ο φίλος περί κατανάλωσης στην Ελλάδα. Όλα τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό θα τα βρείτε με barcode 520 εκτός και αν αγοράζονται από ξένες εταιρείες οι οποίες για διευκόλυνση στο σύστημα τους ζητάνε από την ελληνική εταιρεία να βάλει πάνω στην συσκευασία του προϊόντος το δικό τους barcode πράγμα που δεν τα κάνει να μην είναι ελληνικά.
Με λίγα λόγια το barcode είναι κωδικοποίηση προϊόντος για χρήση της κάθε μονάδας συσκευασίας για αυτοματοποιημένες εφαρμογές κτλ, είτε αυτή είναι μια σοκολάτα είτε αυτή ένα ολόκληρο κουτί ή μια ολόκληρη παλέτα με σοκολάτες και δεν έχει να κάνει με την προέλευση του προϊόντος ή της πρώτης ύλης του κτλ! Δεν έχει καμιά χρήση για τον καταναλωτή. Σταματήστε να αναμασάτε χαζές και ανεξέλεγκτες πληροφορίες που βρίσκεται από ανίδεους στο διαδίκτυο. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ BARCODE ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!