tromaktiko: Blast from the past! To outofspecs παει GameON

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Blast from the past! To outofspecs παει GameON



Για περισσοτερο απο τρεις δεκαετιες τα ηλεκτρονικα παιχνιδια αποτελουν για πολλους σημαντικο κομματι της ζωης τους.
Για να ξεδωσεις, για να ξεχαστεις , για να ηρεμισεις ακομη και για να χαθεις στους μαγικους τους κοσμους. Οπως ειναι φυσικο με την παροδο των ετων και με την αναπτυξη της τεχνολογιας ολο ενα και περισσοτερο τα γραφικα, το gameplay και γενικα η εμπειρια ενος παιχνιδιου βελτιωνεται. Δεν ειναι ομως λιγοι (και μεσα σε αυτους και ο γραφων) που νοσταλγουν τις παιχνιδομηχανες και τους τιτλους περασμενων γενεων. Ποσες ωρες εχετε φαει πανω απο ενα Gameboy? Tetris στο Αtari? Donkey Gong? Street Fighter? Σιγουρα τελειωμο δεν εχουν οι τοσες αναμνησεις που μπορει να ξυπνισει μια εκθεση αφιερωμενη στο retro gaming. Tετοια ακριβως ειναι και η Game On που επισκεφτηκα λιγες μερες πριν.

Περπατωντας λοιπον ενα πρωινο στο κεντρο τα ματια μου καρφωνονται σε εναν τεραστιο Sonic που να προσπαθει να κατσει αναπαυτικα στην ταρατσα ενος γνωστου θεατρου στην καρδια του Δουβλινου. Χμμ... Τι εχουμε εδω? Καθως πλησιαζω καταλαβαινω αμεσως περι τινος προκειται μιας και ειχε μαζευτει ηδη κοσμος και οι φωνες, τα γελια και τα happy faces ηταν πολλα.

Παω τσεκαρω τις πληροφοριες οι οποιες αναφερουν οτι με 10 ευρω μπορεις να παιξεις οποια παιχνιδομηχανη θελεις για μια ωρα.
Λογω ελλειψης χρονου ομως αποφασισα να επανελθω το βραδακι που θα ηταν λιγοτερος ο κοσμος και δεν θα υπηρχε συνωστισμος.
 

http://www.outofspecs.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!