tromaktiko: Δεύτερος γύρος εκλογών στη Βραζιλία

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Δεύτερος γύρος εκλογών στη Βραζιλία



Στις κάλπες ξανά οι Βραζιλιάνοι για την εκλογή προέδρου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Ντίλμα Ρουσέφ θα επικρατήσει του...



 αντιπάλου της Ζουζέ Σέρα.
Οι Βραζιλιάνοι αναμένεται να αναδείξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας πρόεδρο μια γυναίκα, η οποία ελπίζουν ότι θα συνεχίσει την πολιτική του απερχόμενου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια και προσέφερε μια περίοδο σταθερότητας κι ευημερίας για την μεσαία τάξη.

Οι αμφιβολίες που ήγειρε η αντιπολίτευση για το κατά πόσο ενέχεται σε σκάνδαλα, οι αντιρρήσεις των πεντηκοστιανών όσον αφορά τις θέσεις της για το ζήτημα της άμβλωσης σε μια χώρα όπου η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και το αναπάντεχο ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψήφια των Πρασίνων στοίχισαν στη Ντίλμα Ρουσέφ και απέτρεψαν τη νίκη της από τον πρώτο γύρο πριν ένα μήνα.

Για να κερδίσει ο Σέρα, «αν οι δημοσκοπήσεις δεν λαθεύουν, χρειάζεται ένα θαύμα», σύμφωνα με τον Ραφαέλ Κορτές, αναλυτή της εταιρίας συμβούλων Tendencias.

Η ψηφοφορία στη λατινοαμερικάνικη χώρα αρχίζει στις 08:00 [12:00 ώρα Ελλάδας] και ολοκληρώνεται στις 19:00 [23:00], με τα αποτελέσματα να αναμένονται μερικές ώρες αργότερα, καθώς σημαντικό μέρος της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης γίνεται ηλεκτρονικά.

Η 62χρονη πρώην προσωπάρχης του προέδρου ελάχιστα έχει αποσαφηνίσει όσον αφορά την πορεία που προτίθεται να χαράξει σε ζητήματα «όπως η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική και τα συναλλαγματικά αποθεματικά», έγραψε σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Η Ρουσέφ αναμένεται να διατηρήσει τη «συνταγή» Λούλα, χωρίς να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αλλά φροντίζοντας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού, την μείωση της γραφειοκρατίας και την επέκταση του ρόλου του δημοσίου σε μερικούς στρατηγικούς τομείς



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!