Καρατζαφέρης υποστηρίζοντας ότι δεν βοηθάνε την χώρα μας να βγει από την κρίση.
Συγκεκριμένα μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους Εμπορικών και Παραγωγικών Συλλόγων της Αθήνας ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Σε ένα μήνα από τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές θα επισκεφτεί την Ελλάδα ο κ. Σρος Καν. Καλοδεχούμενος. Βεβαίως καλό θα ήταν αυτή η επίσκεψη να είχε προηγηθεί του τελικού συμβολαίου όπως σήμερα λέγεται Μνημόνιο.
Θα επισκεφτεί λένε τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Εγώ θα του θέσω ένα και μόνο ερώτημα. Γιατί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δανείζει τις όποιες χώρες έχουν ανάγκη με επιτόκιο περίπου 2%, και γιατί εμείς πρέπει σε αυτό το ιδιόμορφο σχήμα που συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να πληρώνουμε επιτόκιο 5%. Το βρίσκω εξαιρετικά ανησυχητικό, και δεν νομίζω ότι βοηθάει στο να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά μάλλον βαθαίνει το πρόβλημα και την κρίση».
Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στις προτάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου υποστηρίζοντας ότι «είναι πιο αυστηρός απ' ότι είναι η Πολιτεία» και πρόσθεσε ότι «εάν όλα αυτά τα χρόνια οι διάφοροι Πρωθυπουργοί της χώρας άκουγαν τους διαφόρους Διοικητές των Τραπεζών, σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη ούτε τον κ. Στρος Καν, ούτε την τρόικα. Επειδή όμως όλα αυτά τα χρόνια οι Κυβερνήσεις, οι Πρωθυπουργοί, έκαναν "πελατειακή" πολιτική με τους ψηφοφόρους, βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη καμπή να πρέπει να κάνουμε πράγματα σαφώς αντικοινωνικά και σαφώς εχθρικά προς τον πολίτη.
Η λύση είναι μία. Για να μην υπάρχουν κοινωνικές διαφορές και ταξικές - κοινωνικές διαφορές, θα πρέπει να εφαρμοστεί πάση θυσία ένα αυστηρό Ενιαίο Μισθολόγιο. Για ίδια χρόνια δουλειάς, για ίδια προσόντα, πτυχία, ίδια χρήματα. Σήμερα κανένας στο Δημόσιο Τομέα και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, τις ΔΕΚΟ, παίρνει τα ίδια χρήματα με κάποιον άλλο. Αυτό είναι πληγή. Αυτό είναι και το λάθος και εκεί πέρα λοιπόν έρχονται και λιμνάζουν όλα τα ελλείμματα».
Ο κ. Καρατζαφέρης κατέληξε λέγοντας ότι χρειάζεται εξορθολογισμός: «Αυτό το οποίο θα έπρεπε πάση θυσία να γίνει, είναι να υπάρχει ένας Ορθολογισμός. Όχι επιπλέον κονδύλια για τις ανάγκες του ΟΣΕ, όχι επιπλέον κονδύλια για την ΕΡΤ, όχι επιπλέον κονδύλια για κάθε ΔΕΚΟ που είχε μία κακοδιαχείριση. Συγκεκριμένα κονδύλια που μόνο πάνω σε αυτά, και όχι πέρα από αυτά θα έπρεπε να κινούνται όλες αυτές οι ΔΕΚΟ. Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ είναι ρεαλιστικές και απολύτως μελετημένες».
nooz.gr