tromaktiko: Απάντηση στην ανάρτηση : 'Κύριε Παπουτσή, μαζέψτε τα λαμόγια σας"

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στην ανάρτηση : 'Κύριε Παπουτσή, μαζέψτε τα λαμόγια σας"



Για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, θα ήθελα παρακαλώ να αναρτήσετε τα παρακάτω άρθρο του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129Α’ /3.8.2010), ώστε να ενημερωθεί κι ο κύριος σε σχέση με το πιο κάτω δημοσίευμα: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8507.html

Άρθρο 1 - Αρμόδιες Αρχές και Όργανα Ελέγχου

Την εποπτεία για την εφαρμογή του κεφ. Ζ άρθρα 17 και 32 του Ν. 3868/2010 περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας, ασκεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω της Δ/νσης Εξαρτήσεων. Μέχρι την συγκρότηση της ανωτέρω Δ/νσης στα τμήματα που προβλέπει ο Ν. 3868/2010 η αρμοδιότητα ασκείται από τη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής, τμήματα Β΄ και Γ΄.

1. α) Αρμόδιες Αρχές για τον έλεγχο εφαρμογής του Νόμου 3868/2010 καθώς και για τον έλεγχο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας κοινοτικής και εθνικής, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων, ορίζονται οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους.

β) Όργανα ελέγχου αποτελούν τα αρμόδια υγειονομικά όργανα των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και το ένστολο προσωπικό των λιμενικών αρχών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!