tromaktiko: Απάντησεις στην ανάρτηση "προβολάκια ομίχλης χωρίς λόγο"

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Απάντησεις στην ανάρτηση "προβολάκια ομίχλης χωρίς λόγο"



Ας πει κάποιος στον κύριο που έχει... κουραστεί από τα προβολάκια ομίχλης ότι αυτά τα φώτα δεν στραβώνουν κανέναν.. Κοιτάζουν τις άκρες της ασφάλτου και σε καμία περίπτωση δεν ενοχλούν τα μάτια του οδηγού που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση.
Απλά γιατί η δέσμη φωτός πηγαίνει για να το πούμε με απλά λόγια προς τα κάτω. Θεωρώ κι εγώ ότι δεν υπάρχει λόγος να τα ανάβει κανείς,ειδικά μέσα στην πόλη όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αλλο να είναι κάποιος εφετζής και άλλο ενοχλητικός.. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον μιλάμε για εφετζήδες. Ευχαριστώ

--------------------------------

Επειδή και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό το θέαμα, μέρα μεσημέρι με λίγη συννεφιά και πάνω από τα μισά αυτοκίνητα με αναμμένα τα προβολάκια ομίχλης, το ρώτησα και η απάντηση ήταν η εξής:

Επειδή οι περισσότεροι που παίρνουν αυτά τα "γκαζιάρικα" αυτοκίνητα (τρόπος του λέγειν "γκαζιάρικα") δεν εχουν λεφτα για να τα παραγγείλουν με όλα τα έξτρα, (ζαντολάστιχα, προβολείς ομίχλης, αεροτομές κλπ), τα παραγγέλνουν γυμνά.  Μετά, πάνε σε κανενα συνεργειο της γειτονιας και προσθέτουν όλα τα απαραίτητα για να γίνει το αυτοκίνητό τους ο νέος ΚΙΤ. Οι ηλεκτρολόγοι που τοποθετούν τους μη γνήσιους προβολείς ομίχλης, σιγά μη κάτσουν να βρουν την ανάλογη (και ως εκ τουτου, σωστή) καλωδίωση ή σιγά μη ξηλώσουν όλο το αμάξι για να περάσουν καινούρια καλωδίωση. Συνδέουν τους προβολείς ομίχλης στη μεσαία σκάλα του αμαξιού και από κει πανε και άλλοι! Και ο τσομπανόβλαχος με το χαμηλωμένο ΣκόνταΒρόνταΛεόν του, καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για τους προβολείς ομίχλης του αμαξιού του. Όμως, όταν χρειστεί να ανάψουν τη μεσαία σκάλα, τότε παράλληλα ανάβουν και οι εν λόγω προβολείς ομίχλης και όλοι οι υπόλοιποι που το ξέρουν, καταλαβαίνουν τη μαμουνιά που έπαιξαν και γελάνε με τον καρατσομπάνο. Με τις υγείες τους, τα χαϊβάνια! Μια ζωή στη λαμογιά, δεν ξεχνιέται έτσι εύκολα, ειδικά όταν αφορά στο αμάξι μας, που το βλέπουμε σαν την προέκταση του εργαλείου μας (οχι, δεν εννοώ το Μυαλό μας).
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

-------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!