tromaktiko: Στο Επικρατείας ο Παπακωνσταντίνου

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στο Επικρατείας ο Παπακωνσταντίνου



Στην πολιτική ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας, φαίνεται ότι καταφεύγει ενόψει των επόμενων εκλογών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κατέλαβε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, όντας εξωκοινοβουλευτικός.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε οριστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, στην προσπάθεια του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δώσει πολιτικό περιεχόμενο σε εκείνη τη μάχη.
Ο σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου δικαιώθηκε, οι ευρωεκλογές αποτέλεσαν ουσιαστικά την απαρχή της πλήρους κατάρρευσης για την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, και μετά τη θριαμβευτική επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κλήθηκε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να αναλάβει το δυσκολότερο έργο της νέας Κυβέρνησης, δηλαδή τη διαχείριση του τομέα της οικονομίας.
Το γεγονός ωστόσο ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι εξωκοινοβουλευτικός, δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα ζήτημα για το που θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Η λογική θα απαντούσε «Κοζάνη», την εκλογική περιφέρεια δηλαδή από την οποία κατάγεται, και στην οποία πολιτεύτηκε στο παρελθόν.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του statesmen.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ωριμάσει η συζήτηση για να συμπεριληφθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να προστατευτεί πολιτικά, και να μην πληρώσει εκείνος το μάρμαρο της λαϊκής δυσαρέσκειας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Ο Δημοσθένης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος

http://www.statesmen.gr/8806/politiki/papaconsnt-epikrateias_18-10-2010.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!