tromaktiko: Ας αφησουμε τα παιδια μας να ζησουν την ηλικια τους οσο μπορουν.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ας αφησουμε τα παιδια μας να ζησουν την ηλικια τους οσο μπορουν.



Ειμαι μανα ενος εξαχρονου παιδιου που παει πρωτη δημοτικου και διδασκεται αγγλικα.Αν και ο σκοπος που ξεκιναει απο τοσο νωρις αυτο το μαθημα ειναι να αποφυγουμε τα ιδιωτικα φροντιστηρια,παρακολουθω την φρενιτιδα πολλων γονιων που ηδη τα εχουν στειλει σε φροντιστηριο αγγλικων!!!
Τελικα αναρωτιεμαι μηπως ειμαστε μαζοχες?Ειλικρινα δεν καταλαβαινω για πιο λογο πρεπει ενα παιδι μολις 6 χρονων να πηγαινει σε φροντιστηριο!Και να ηταν μονο αυτο?
Απο τα 5 του χρονια ενα παιδι αναγκαζεται να υποκυψει στην τρελα των γονιων του.Μπαλετο,κολυμβητηριο,παραδοσιακοι χοροι,κιθαρα,πιανο..τωρα και αγγλικα!Το παιδι να κλαιει και να μην θελει να μπει στην αιθουσα του μπαλετου και απο εξω η μανα να του ταζει χιλια δυο για να το πεισει.
Καλα επειδη ειμαστε εμεις τρελοι πρεπει να τρελανουμε και τα παιδια μας?Ενταξει,να ασχοληθει με κατι ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,αλλα δεν μπορει να τα κανει όλα μονο κ μονο επειδη τα κανει το παιδι του γειτονα.Ποσο κομπλεξικοι γονεις ειμαστε τελικα!
Ξεχασαμε οτι τα παιδια πρεπει να παιζουν.Ξεχασαμε πόσο σημαντικο ειναι αυτο για τα παιδια και ποσα πολλα τους προσφερει.
Ας αφησουμε τα παιδια μας να ζησουν την ηλικια τους οσο μπορουν.Καθε πραγμα στο καιρο του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!