tromaktiko: Καλύτερη επίθεση είναι η… άμυνα

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Καλύτερη επίθεση είναι η… άμυνα



Βρισκόμαστε περίπου δύο ημέρες πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι και το SportSecrets συνεχίζει το αφιέρωμά του για την «μητέρα των μαχών». Μετά την ανάλυση της…
εστίας, σας παρουσιάζουμε την… οπισθοφυλακή.

Μπορεί η πιο κρίσιμη θέση να είναι αυτή του τερματοφύλακα, καθώς και το παραμικρό λάθος μπορεί να κρίνει και μία αναμέτρηση, αλλά σημαντική είναι και η οπισθοφυλακή μίας ομάδας. Εκεί ανήκουν οι παίκτες που πρέπει να διορθώσουν όλα τα λάθη που έχουν γίνει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και αποτελούν την τελευταία γραμμή… απόκρουσης των επιθέσεων των αντιπάλων. Για αυτό και όλοι ψάχνουν τους… hummer και τους… killer.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον Νίκο Νιόπλια, όσον αφορά στον καταρτισμό της 4άδας της άμυνας. Ο Σεντρίκ Καντέ θα είναι στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού και όπως φαίνεται αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, παίρνοντας την θέση του Γιόσου Σαριέγκι. Αλλά ας τα πάμε από την αρχή. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο τεχνικός ηγέτης των «πρασίνων» θεωρεί πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του, όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στον επιθετικό τομέα.

Στο αριστερό άκρο, περισσότερες πιθανότητες έχει να ξεκινήσει ο Λουκάς Βύντρα. Ίσως ο μοναδικός φορμαρισμένος από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και για τον λόγο αυτό φαίνεται να «κερδίζει» τον Νίκο Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Μπουμσόνγκ και Καντέ. Ο Νίκος Νιόπλιας θεωρεί πως ο Γιόσου Σαριέγκι δεν είναι σε καλή κατάσταση, για τον λόγο αυτό θα προτιμήσουν τον Γάλλο και τον αμυντικό από το Μάλι, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει επί… προσωπικού το μαρκάρισμα του Κέβιν Μιραλάς.

Πάμε στον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό, εκεί όπου τα πράγματα είναι λίγο πιο… σίγουρα. Οι Βασίλης Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν σκέφτεται καμία αλλαγή. Ο Ισπανός τεχνικός υποστηρίζει πως οι τέσσερις άσοι έχουν δέσει πολύ καλά και μπορούν να βοηθήσουν και στον επιθετικό τομέα, κυρίως οι δύο ακραίοι μπακ.

Οι Τοροσίδης και Μπράβο έχουν πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που σημαίνει περισσότερη πίεση στον αντίπαλο. Όσον αφορά στον Έλληνα αμυντικό, ο «Τόρο» βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που έχει φανεί, τόσο στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όσο και σε αυτά της Εθνικής Ελλάδας. Αντίθετα, με την είσοδο του Άλμπερτ Ριέρα, ο Μπράβο δεν έχει πολλές… επελάσεις.

Τέλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους Σισέ και Γκοβού. Ο Σουηδός όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει το μαρκάρισμα του πρώην άσου της Λυών, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να μαρκάρει τον Σισέ. Οι δύο Γάλλοι φαίνεται πως έχουν τον πρώτο λόγο, αν και οι δύο «hummers» του Ολυμπιακού έχουν δείξει ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες αποστολές.

www.sportsecrets.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!