tromaktiko: Ανασχηματισμό κυβέρνησης ζητούν οι πολίτες της Κύπρου

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ανασχηματισμό κυβέρνησης ζητούν οι πολίτες της Κύπρου



Βεβαρημένη είναι η εικόνα της κυβέρνησης και η μόνη σωστική πορεία που οι πολίτες δείχνουν είναι ο ανασχηματισμός. Σαρωτικός μάλιστα, με ιεράρχηση των υπουργών που κρίνουν ότι θα πρέπει να μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχασε το πλεονέκτημα που είχε με την ανάδειξή του στον ύπατο θώκο της Κυπριακής Πολιτείας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού, γεγονός που δεν του επιτρέπει να «βελτιώνει» την εικόνα της κυβέρνησής του.
Έξι στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RAI Consultans Ltd, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Φ» μεταξύ 11-17 Οκτωβρίου, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για αλλαγή προσώπων στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ακόμη και η μισή εκλογική βάση του ΑΚΕΛ, που είναι η βασική πολιτική δύναμη που στηρίζει την κυβέρνηση προκρίνει ανασχηματισμό. Από τον χώρο του ΔΗΚΟ εφτά στους δέκα τοποθετούνται θετικά σε υπουργικές αναδομήσεις και οκτώ στους δέκα από τον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Τη δυσφορία των πολιτών εισπράττει στο μεγαλύτερο βαθμό ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου, που είναι πρώτος στον κατάλογο των προτεινομένων από την κοινή γνώμη για αναδόμηση. Οι πολίτες προτείνουν τερματισμό της υπουργικής θητείας και του υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα. Τρίτος στον κατάλογο κατατάσσεται ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εισπράττει τα αρνητικά σχόλια πολιτικών, οικονομικών και συνδικαλιστικών φορέων για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Πόρτα εξόδου ανοίγουν οι πολίτες για τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνη Πασχαλίδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά. Ο υπουργός Παιδείας έχει ένα επιβαρυντικό στοιχείο στην εικόνα του: αναδεικνύεται ο χειρότερος των υπουργών με τον δεύτερο να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον ίδιο και να είναι ο υπουργός Οικονομικών. Μόνο τέσσερις στους δέκα πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαχείριση στην εσωτερική διακυβέρνηση, γεγονός που δείχνει γιατί η κοινή γνώμη ζητά αλλαγές.






     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!