tromaktiko: Απάντηση για τον Ρατσισμό

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση για τον Ρατσισμό



Είμαι Έλληνας γεννημένος στο Καναδά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Καναδά και πριν από μερικά χρόνια οι Έλληνες γονείς που αποφάσισαν να επιστρέψουμε στην πατρίδα.
Όπως πόλλοι από εσάς γνωρίζετε καλά, οι Έλληνες του εξωτερικού είναι «πιο-Έλληνες» από τους Έλληνες της Ελλάδας. Δηλαδή έχουν κρατήσει τις παραδόσεις, έχουν κρατήσει τα ήθη και τα έθιμα. Δεν είναι ντροπή να χορεύεις Ελληνικούς χορούς, ούτε να τραγουδάς τον Εθνικό ύμνο με υπερηφάνεια. Δεν είναι ντροπή να λες ότι αγαπάς τον τόπο σου και ούτε θεωρείσαι Εθνικιστής αν έχεις Ελληνική σημαία κάπου αναρτημένη. Παρόλο όμως που είμαστε όλοι υπερήφανοι Έλληνες, είμαστε και Καναδοί. Και όταν ζούσαμε εκεί ενσωματωθήκαμε στην Καναδέζικη κοινωνία. Ποτέ δεν ήρθε κάποιος Καναδός να μας πει ότι απαγορεύετε να τραγουδάμε Ελληνικά τραγούδια, ούτε ότι απαγορεύετε να παρελαύνουμε για τις Εθνικές εορτές μας (όπως ξέρετε στην Αμερική κάνουμε παρέλαση για να τιμήσουμε τους ήρωες της επανάστασης και ΟΛΑ τα Ελληνόπουλα θέλουν να είναι μέρος αυτής της παρέλασης. Δηλαδή είναι ντροπή ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ μέσα στην παρέλαση, και όχι μάγκας όταν την σνομπάρεις - όπως γίνετε στην Ελλάδα). Παρά το γεγονός ότι κρατήσαμε όλες τις παραδόσεις μας ως Έλληνες και χτίσαμε τις εκκλησίες μας, γίναμε ΚΑΙ Καναδοί. Είμαστε δηλαδή υπερήφανοι Ελληνο-Καναδοί. Ποτέ δεν προσπάθησαν οι γονείς μου να μείνουν μακριά από τις Καναδέζικες παραδόσεις και ποτέ οι γονείς μου απαγόρευσαν να κάνω κάτι επειδή είναι Καναδέζικο. Επίσης ποτέ δεν απαίτησαν οι γονείς μου να αλλάξουν οι Καναδοί επειδή θιγόμαστε εμείς. Ο πατέρας μου ήρθε σε μια ξένη χώρα για ένα καλύτερο αύριο, αυτός το επέλεξε και έπρεπε να γίνει μέρος της κοινωνίας. Όπως είπα και νωρίτερα, ποτέ δεν του ζήτησε ο Καναδάς ν'αλλαξει ή να ξεχάσει τις παραδόσεις του, αλλά του ζήτησε να σεβαστεί και να μάθει τις δικές του. Να μάθει την γλώσσα του, την ιστορία του, τις παραδόσεις του.. Κλπ. Και όπως είπα και νωρίτερα, οι γονείς μου με χαρά ενσωματώθηκαν στην κοινωνία αυτή. Μαζί με αυτούς ενσωματωθήκαμε και εμείς τα παιδιά. Φυσικά γεννηθήκαμε Έλληνες και μάθαμε στην ιστορία μας, αλλά γίναμε και Καναδοί. Στο σχολείο, τα Θρησκευτικά ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για τους Καθολικούς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι διαλέγαμε μάθημα επιλογής. Εκτός από αυτό, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ... ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΟΙ!

Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς έτσι με τους (λαθρο) μετανάστες και πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να δούμε απίστευτα πράγματα στο μέλλον. Δυστυχώς αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Απαιτούν η κοινωνία ν'αλλαξει για χάρη τους. Ότι τους θίγει, πρέπει να αλλάξει. Άκουσα τις προάλλες ότι κατέβηκαν εικόνες του Χριστού από νοσοκομείο επειδή λέει θίχτηκαν κάτι μουσουλμάνοι, και ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ!!!! Αν δεν σας αρέσει που εδώ το 98% του πληθυσμού πιστεύει στο Χριστό και σας ενοχλεί.. Μπορείτε να φύγετε!

Θυμάμαι πριν από χρόνια ένας γνωστός μπασκετβολίστας του NBA είχε γίνει Μουσουλμάνος και δεν ήθελε να είναι όρθιος κατά το άκουσμα του Εθνικού ύμνου της Αμερικής, επειδή λέει δεν πιστεύει στα λόγια. Προτιμούσε να κάθεται. Τότε ο κομισάριος του ΝΒΑ του είπε, είτε πιστεύεις είτε όχι, θα είσαι όρθιος και θα σέβεσαι την χώρα που σε ταΐζει, εσένα και την οικογένειά σου. Αυτός, ως μουσουλμάνος επέμενε, και τότε του έγινε διακοπή συμβολαίου. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΝΒΑ γι'αυτόν. Ο Κομισάριος είχε πει, δε με ενοχλεί καθόλου που δεν πιστεύει. Δικαίωμα του, αλλά ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΣ!

Αν κάναμε το ίδιο εδώ σε κάποιον μουσουλμάνο θα γινότατε ΧΑΜΟΣ!!!!!! Ρατσιστές θα μας ανέβαζαν, ρατσιστές θα μας κατέβαζαν.

Το θέμα είναι ότι, αν δεν γίνει κάτι σύντομα με τους (λαθρο)μετανάστες.. Σύντομα θα είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!