tromaktiko: Δ. Ρέππας: Σε μεγάλη κρίση ο ΟΣΕ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Δ. Ρέππας: Σε μεγάλη κρίση ο ΟΣΕ



Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ. Ο Οργανισμός βρίσκεται σε μεγάλη κρίση τόνισε στη Βουλή ο υπ Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου. Αρνητικά τοποθετήθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρών» δήλωσε ο ΛΑΟΣ. Χαριστική πράξη ο ακρωτηριασμός του ΟΣΕ αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

Όπως τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Οργανισμό, ο ΟΣΕ περνάει "μεγάλη κρίση" και συνέχισε: "Για κάθε ένα ευρώ που είχε έσοδο, οι ζημιές του ήταν 8 ευρώ" ενώ έκανε και ειδική αναφορά στις υψηλές αποδοχές των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Ο κ. Ρέππας τόνισε πως κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί και ότι η καταγγελία συλλογικών συμβάσεων είναι επιβεβλημένη για λόγους υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και γίνεται άπαξ.

Ανακοίνωσε επίσης πως έως το τέλος του χρόνου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά τα εισιτήρια τους και να τα πληρώνουν μέσω πιστωτικών καρτών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Θανάσης Λεβέντης, ζήτησε να μην αλλάξουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αρνήθηκε τα όσα καταλογίζονται στους υπαλλήλους του ΟΣΕ για υπέρογκους μισθούς.

capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!