tromaktiko: Γιατί γύρισε ο Βερμιούλεν

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Γιατί γύρισε ο Βερμιούλεν



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιστρέφει στην παλιά πετυχημένη... συνταγή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, επαναφέροντας τον Χέρμαν Βερμιούλεν σε βοηθητικό ρόλο. To katimagiko.gr αναλύει.


Ο Χέρμαν Βερμιούλεν γυρίζει στον Ολυμπιακό, έτσι ώστε να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στην... μέση στην προηγούμενή του θητεία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνώριζε το πετυχημένο του έργο. Παράλληλα ρώτησε τόσο τον συνεργάτη του στην διοίκηση, Γιάννη Μώραλη, όσο και άλλους ανθρώπους της ομάδας για τον Βέλγο. Απ' όλους άκουσε τα καλύτερα.

Πήρε λοιπόν την πρωτοβουλία να τον επαναφέρει σε βοηθητικό ρόλο. Και αυτό γιατί θέλει ν' αναγεννήσει τις Ακαδημίες της ομάδας, να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας τους και ν' αναδείξει ακόμη πιο πολλούς νέους παίκτες, που θ' αποτελέσουν την βάση της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Πότε πρωτοήρθε

Οι Α. Σοϊλέδης, Γ. Νικλητσιώτης, Κ. Παπαδόπουλος, Α. Βασιλόγιαννης, Γ. Βαλεριάνος, B. Λαμπρόπουλος είναι μόνο μερικοί από τους παίκτες που έχει βγάλει και αναδείξει ο Χέρμαν Βερμιούλεν στο διάστημα της παραμονής του στον Ολυμπιακό.

O Χέρμαν Βερμιούλεν είχε έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2006 ως βοηθός του Τροντ Σόλιντ. Μετά την αποχώρηση του Νορβηγού τεχνικού είχε πολύ συνεργασία με τον Τάκη Λεμονή και στην συνέχεια ανέλαβε την πλήρη ευθύνη των Ακαδημιών από το πόστο του διευθυντή μέχρι το καλοκαίρι του 2008, οπότε έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία του με τον πειραϊκό σύλλογο.

Έδωσε νέα πνοή στις Ακαδημίες!

Ο Βέλγος Χέρμαν Βερμιούλεν έφερε έναν άλλον αέρα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο Βερμιούλεν απέδειξε πως έχει εξελίξει σε επιστήμη την καλλιέργεια και προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα.

Ο ίδιος έκανε ταξίδια στην ελληνική επαρχία έτσι ώστε να βλέπει ταλέντα. Μετά τα περνούσε από μία σειρά από τεστ και στο τέλος αποφάσιζε αν έκαναν ή όχι για την ομάδα.

Στον Ολυμπιακό δούλευε σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Αρχικά έχτιζε την φιλοσοφία της ακαδημίας. Μετά αξιοποιούσε τα ευρήματα από την παρατήρηση του πρωταθλήματος Νέων ώστε να διαχειριστεί σωστά τους παίκτες, που έπαιρνε στα χέρια του.

Μετά εκπαίδευε καθημερινά τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές ώστε να εξελιχθούν, να ωριμάσουν και να φτάσουν στην ημέρα που η Ακαδημία θα τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα. Μάλιστα ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Βερμιούλεν στην απόφαση να μην ακολουθήσει τον Τροντ Σόλιντ και να παραμείνει στην Ελλάδα είναι ο θαυμασμός για το ελληνικό ταλέντο.

Ο Βέλγος είχε και έχει την άποψη πως οι Ελληνες πιτσιρικάδες μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην Ευρώπη αν μεγαλώσουν σωστά και ακολουθήσουν προσεκτικά τη διαδικασία ωρίμανσης. Και τώρα είναι έτοιμος ν' αναλάβει ξανά δράση...

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!