tromaktiko: Το «καρέ» των κερδών

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το «καρέ» των κερδών



Το leoforos.gr αναλύει τους παράγοντες που κάνουν τον Νίκο Νιόπλια να χαμογελάει, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.


 ΛΟΥΚΑΣ ΒΥΝΤΡΑ
Κανείς δεν αμφέβαλε ποτέ για τις ικανότητές του. Οι όποιες ενστάσεις έχουν διατυπωθεί ανά διαστήματα αφορούν την διάρκεια στην απόδοσή του και τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει, τα οποία ουκ ολίγες φορές έχουν στοιχίσει στον Παναθηναϊκό. Κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως έκανε το τέλειο παιχνίδι, όχι μόνο ανασταλτικά που είχε 1 επέμβαση, 4 κλεψίματα και 1 διώξιμο (στις ελάχιστες επιθέσεις που έκαναν οι φιλοξενούμενοι), αλλά και δημιουργικά με το γκολ που πέτυχε. Είναι χαρακτηριστικό πως οι 3 απο τις 4 σέντρες που έκανε κατέληξαν σε συμπαίκτη του.

ΔΙΔΥΜΟ «ΚΑΡΑ»-«ΚΑΤΣΟ»
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έπαιξαν δίπλα δίπλα, καθώς ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε το 4-1-2-2-1, απο το 4-2-3-1. Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν ποιότητα, καθαρό μυαλό και λύσεις, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά στον Παναθηναϊκό. Και οι δύο έχουν μεγάλο μερίδιο στο επιθετικό κρεσέντο του πρώτου ημιχρόνου, καθώς δεν επέτρεπαν στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απο την εστία του Τζόρβα.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ήταν το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού, με δεδομένο οτι έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι απο το τελευταίο ματς του περσινού πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έτρεξε αρκετά, πήρε πρωτοβουλίες, συνεργάστηκε καλά με τον Σπυρόπουλο και σε γενικές γραμμές μόνο θετικά σχόλια μπορεί να κάνει κάποιος για την παρουσία του. Όλοι βέβαια, περιμένουν να τον δουν στα επόμενα παιχνίδια να παρουσιάζει βελτίωση στην απόδοσή του.

ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ
Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο εφετινό για τον Παναθηναϊκό. Με 4 ευκαιρίες απο τον Σισέ και άλλες 2 απο τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο γκολ και να είχαν καθαρίσει νωρίς νωρίς το παιχνίδι. Ακόμη και έτσι όμως, δείχνουν μία σταδιακή βελτίωση απο παιχνίδι σε παιχνίδι. Αρκεί βέβαια αυτή να συνεχιστεί και στα παιχνίδια που ακολουθούν.


www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!