tromaktiko: Ώθηση στις επενδύσεις

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ώθηση στις επενδύσεις



Η επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοϊδη στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επεγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπου και...

συναντήθηκε με τον πρόεδρό της, συνοδεύτηκε από την υπουργική προαναγγελία ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια.

Τα εν λόγω νομοσχέδια θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Επίσης συμπλήρωσε πως με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011 ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει επέκταση στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης σημείωσε πως και το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ επανέλαβε ότι ο επενδυτικός νόμος που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα δίνει έμφαση στην καινοτομία την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των νέων.

''Μέχρι το τέλος του χρόνου, το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας για την πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο'' είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης


news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!