Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1/2 λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα
3 κολοκυθάκια κομμένα σε σπιρτόξυλα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού soy sauce
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 πακέτο κινέζικο φύλλο για spring rolls (20 φύλλα)
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά (μεγάλο τηγάνι) και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το τζίντζερ και τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τελευταίο το λάχανο και την soy sauce και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ακόμη 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν λίγο.
Τοποθετούμε ένα-ένα τα κινέζικα φύλλα σε επίπεδη επιφάνια και τα γεμίζουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά και . Τα τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τους ντολμάδες. Για να κολλήσει η άκρη του φύλλου βάζουμε λίγο νερό.
Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολά σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην μία πλευρά και μετά τα γυρίζουμε.
Στραγγίζουμε τα ρολά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό και γλυκόξινη σάλτσα. Καλή Όρεξη!