tromaktiko: Αντιδραστικός ο Έλληνας;.....Μαγκιά του!!!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αντιδραστικός ο Έλληνας;.....Μαγκιά του!!!



Οι Κινέζοι που αναφέρεστε κύριε/κυρία μου να ξέρετε ότι καπνίζουν εκτός, όχι γιατί σέβονται το νόμο αλλά γιατί δεν έχουν κάποιο αντιπυρικό σύστημα στα καταστήματά τους και φοβούνται μην πάρει φωτιά το μαγαζί και το εμπόρευμά τους.(είπα να ξεκινήσω με ελαφριά διάθεση και χιούμορ)


Επίσης να ξέρετε ότι για αυτό το εμπόρευμα προκειμένου να μην πληρώσουν τελωνείο φέρνουν 1000 δεξιά παπούτσια, τα δηλώνουν σαν δείγματα οπότε δεν φορολογούνται και μετά φέρνουν και τα υπόλοιπα 1000 αριστερά, πάλι σαν δείγματα... με αποτέλεσμα να στα πουλάνε εσένα και να σου φαίνονται πολύ φθηνά ενώ στην ουσία αυτοί έχουν διαφύγει τον εκτελωνισμό που είναι και ένα πολύ σεβαστό ποσό. Και από που θα τα βγάλουν τα σπασμένα; Ε μα φυσικά από το ειδικό τέλος για τους τελωνειακούς που μπήκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Και καθίστε εσείς τώρα να σας πειράζει το τσιγάρο και γιατί είμαστε αντιδραστικοί σαν λαός. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε αν όχι να αντιδράσουμε;
Φαντάζεσαι να μην ήμασταν αντιδραστικοί στους Τούρκους;
Στους Γερμανούς;
Στους Ιταλούς;
Στο πολυτεχνείο;
Γιατί εάν ανατρέξετε στην Ιστορία της Ελλάδας το μόνο που κάναμε σωστά ήταν να αντιδρούμε. Θα μπορούσατε εσείς τώρα να λέτε με τόσο μεγάλη ευκολία την χαζομάρα σας; Ούτε η λέξη “ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ” δεν θα ξέρατε τι σημαίνει.
Γιατί όντως κράτος μπορεί να μην υπάρχει σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο που βρεθήκαμε όλοι μαζί. Αλλά είμαι περήφανος που υπάρχουν ακόμη Έλληνες. Και υπάρχουν έτσι όπως ακριβώς τους θέλω. Αντιδραστικοί. Σε όλα. Καλύτερα αντιδραστικός και καθαρός με τον εαυτό σου , παρά να τρως αναμασημένα γεγονότα και καταστάσεις. Στην τελική το γεγονός ότι αντιδράτε με αυτόν τον τρόπο στη προηγούμενη ανάρτηση, δεν σας κάνει αυτόματα αντιδραστικό;(το κατάλαβα εγώ λάθος;)
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σας πειράζει. Τόσα χρόνια περηφανευόμαστε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε έξω καρδιά και αντιδραστικοί. Τώρα ξαφνικά(έχουμε και κρίση μην το ξεχνάμε και είναι όλα πιο δύσκολα) μας χαλάει που είμαστε αντιδραστικοί;
Πάντα έτσι θα είμαστε σαν λαός. Είναι καιρός να το καταλάβετε. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ μας. Γιατί; Γιατί μας αρέσει αυτό που είμαστε. Όχι απλά μας αρέσει, ΤΟ ΛΑΤΡΕΎΟΥΜΕ.
Και όσον αφορά στα της Ευρώπης μην πουλάτε φούμαρα στον κόσμο(δεν είστε ο μόνος που έχει πάει, πλέον οι περισσότεροι πηγαίνουν για Σαββατοκύριακο), επειδή μπορεί και να μην σας αρέσει που έτυχε να είστε Έλληνας...Δεν είναι έτσι ...και το ξέρετε εφόσον λέτε ότι έχετε βρεθεί εκεί.
Η διαφορά μας είναι οτι εγώ είμαι Έλληνας και μου αρέσει, το λατρεύω και θα συνεχίσω να το λατρεύω ...εσείς εάν θέλετε πάλι μπορείτε να δηλώσετε Κινέζος (αφού τόσο πολύ σας αρέσουν), η ακόμη καλύτερα μπορείτε να δηλώσετε .........ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΌ!(γιατί κατάλαβα ότι σας αρέσουν πάρα πολύ τα αναμασημένα).
Αυτά τα λίγα γιατί δεν μπορώ να διαβάζω αηδίες περί γυαλιών(τουλάχιστον όχι τα γυαλιά που πουλάνε οι Κινέζοι φίλοι μας). Μυωπία δεν είχα ποτέ μου, όπως και εξακολουθώ να μην έχω. Ξέρω πολύ καλά που ζω και σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Μήπως είναι ώρα να το καταλάβετε και εσείς; Δεν είστε στην Ευρώπη. Είστε στην Ελλάδα. Στον τόπο που όσοι νόμοι και να μπουν, ο καθε Έλληνας εάν θέλει θα τους ακολουθήσει, εάν θέλει θα τους αντιληφθεί σωστά, εάν θέλει θα τους δεχθεί, εάν θέλει θα τους χρησιμοποιήσει. Φυσικά με το οποιοδήποτε κόστος συνεπάγεται αυτό. Το καταπληκτικό είναι πως ο Έλληνας Θα είναι και χαρούμενος και θα πάει και για καφέ τον οποίο και θα απολαύσει σαν να μην τρέχει τίποτα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε αυτό τόσο πιο ευχαριστημένος θα είστε και εσείς και θα μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας, χωρίς παράπονα και Ευρωπαϊκούς κομπλεξισμούς .


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!