tromaktiko: Άλλο Ελλάδα, άλλο Ευρώπη

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άλλο Ελλάδα, άλλο Ευρώπη



 Η «τεσσάρα» της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κυρίως το κρίσιμο ματς στο Βέλγιο με την πρωταθλήτρια Άντερλεχτ είναι τα θέματα για τα οποία γράφει στο blog του στο gazzeta.gr ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Γεια σας φίλοι μου,

ο στόχος μας στη Θεσσαλονίκη που ήταν η νίκη επιτεύχθηκε και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και νομίζω ότι κερδίσαμε με μια εμφάνιση που άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Δεν μου αρέσει να κάνω πολιτική στο τι άλλαξε και τι δεν άλλαξε ο προπονητής για να έρθει αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτά είναι θέματα άλλων. Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού μας και από το γκολ που σημείωσα. Αν μη τι άλλο ξεπεράσαμε επιτυχώς ένα μεγάλο εμπόδιο όπως είναι ο Άρης στην έδρα του, σε αυτή τη μεταβατική φάση με την αλλαγή προπονητή.

Τώρα μας περιμένει η Άντερλεχτ. Άλλη διοργάνωση, άλλες απαιτήσεις και εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το Europa League είναι κάτι διαφορετικό και δεν συνδέεται με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο στόχος μας στον αγώνα του Βελγίου είναι το θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη κατ’ αρχήν αλλά και η ισοπαλία είναι καλοδεχούμενα από μέρους μας. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε με την πρωταθλήτρια Βελγίου σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το Κοστάντ Βάντεν Στοκ.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό αν θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αν γυρίσουμε αήττητοι στην Αθήνα, κάτι το οποίο είναι μέσα στις δυνατότητές μας, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ πολύ το πρωτάθλημα Βελγίου τα τελευταία χρόνια. Είχα παίξει μπάλα εκεί στη Λουβιέρ όμως δεν έχω εικόνα της Άντερλεχτ. Ξέρω αρκετούς ποδοσφαιριστές της βέβαια, όπως ο τερματοφύλακας Σίλβιο Προτό με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στη Λουβιέρ πριν από λίγα χρόνια, όμως δεν μπορώ να έχω εικόνα του πώς παίζουν. Σίγουρα είναι αξιόλογη ομάδα, κάτι που έδειξαν πέρυσι παίρνοντας άνετα τον τίτλο.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ. Θα γράψω την επόμενη εβδομάδα που θα έχουμε και περισσότερα να πούμε.

Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας στο μπλογκ μου,
να είστε καλά,
Ραφίκ
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!