tromaktiko: Απάντηση στο "Τι ακριβώς γίνεται στη Λέσχη της Μυτιλήνης;"

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στο "Τι ακριβώς γίνεται στη Λέσχη της Μυτιλήνης;"



Δυστυχώς για ακόμα μια φορά από ότι βλέπω, πολύ εύκολα ισοπεδώνουμε τα πάντα και τους πάντες, βάζουμε τους φοιτητές και τους νέους κατ'επέκταση στο ίδιο τσουβάλι μιλώντας για αυτούς με τα χειρότερα λόγια.
Επιθυμώ να υπερασπιστώ την θέση μας χρησιμοποιώντας δύο αποφθέγματα του Αδαμάντιου Κοραή για την παιδεία.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
«Η εκπαίδευση των παιδιών είναι απ' τα πιο απαραίτητα κι από τα πρώτα καθήκοντα των γονιών.»

Και στον αντίποδα των παραπάνω, έρχεται η άποψη του αναγνώστη σας.
"Ρε πάτε καλά! Δε φτάνει που οι γονείς σας και όλοι οι εργαζόμενοι Έλληνες φορολογούνται άγρια για να σπουδάσετε εσείς και το μόνο που σας νοιάζει είναι η καλοπέραση;"

Τα παραπάνω που ειπώθηκαν είναι άδικα,δεν έχουν καμία βάση, είναι γενικεύσεις ενώ ταυτόχρονα φανερώνουν ένα αδικαιολόγητο μένος.Προφανώς έξω από τον χορό πολλά λέγονται....
Πράγματα που σε άλλα Πανεπιστήμια (εντός και εκτός Ελλάδας) θεωρούνται αυτονόητα,εδώ χαρακτηρίζονται ως καλοπέραση.
Και αναρωτιέμαι με το φτωχό για εσάς μυαλό μου....Καλοπέραση είναι να ζητάς να μην στριμώχνεσαι σαν την σαρδέλα στο αστικό και να έχει συχνά συγκοινωνία για την μεταφορά σου στον χώρο εργασίας σου;Καλοπέραση είναι να υπάρχει χώρος για όλους στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας; Ή μήπως είναι καλοπέραση να διεκδικείς μια ποιότητα στο φαγητό; Δεν ζητήσαμε ούτε αστακούς ούτε φιλέτα. Αυτά είναι ανοησίες και έχουν στόχο να δημιουργούνται εντυπώσεις και να ξεφεύγουμε από το πρόβλημα. Το αφήνω στην κρίση σας.

Τέλος, ως μια "κακιά" και "καλοπερασάκιας" φοιτήτρια λοιπόν, που παρά το γεγονός ότι προσωπικά έχω να ξενυχτίσω καθημερινή πάνω από ένα χρόνο καθώς δεν μου φτάνουν τα χρήματα να βγαίνω και τις καθημερινές και επιπλέον έχω πρωινά μαθήματα(σίγουρα δεν είμαι η μόνη), έχω να δηλώσω ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου με τα όσα λέτε και θα ονειρεύομαι ακόμα για την ουτοπία του καλύτερου Πανεπιστημίου.
Και μην ξεχνάμε...
Δεν είμαστε εμείς οι νέοι υπεύθυνοι για τα λάθη των προηγούμενων και των μεγαλύτερων, όμως εμείς τα πληρώνουμε καθημερινά και θα τα πληρώνουμε στο μέλλον. Έχουμε μάθει να σκύβουμε το κεφάλι,να μην διεκδικούμε και να λέμε και ευχαριστώ. Ευτυχώς όμως δεν είμαστε όλοι έτσι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!